SERİ SONA ERDİ

Güncelleme Tarihi:

SERİ SONA ERDİ
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2022 09:30

Kuzeyden esen lig fırtınası, Akdeniz’de koptu. Trabzonspor karşısında 4-0 mağlup olan Alanyaspor’un 7 maçlık yenilmezlik serisi, bu ağır yenilgi ile son buldu.

Haberin Devamı

ALANYA, her takım için zor deplasmandır. Süper Lig’de şu ana kadar hiçbir İstanbul ekibine boyun eğmeyen Alanyaspor’un bileği kupa ve ligde 7 maçtır da bükülmüyordu. Farioli yönetiminde böylesi bir seri yakalayan turuncu-yeşilliler, koşar adım şampiyonluğa yürüyen Karadeniz fırtınası için de korkulu bir deplasmandı.

HAFTA BOYUNCA ÇALIŞILAN MAÇ TAKTİĞİ
Kuzey’den esen lig fırtınası, ilk 45’de Akdeniz’de koptu. Toroslar’ın eteği Oba futbol meydanındaki maç, haftanın en ilgi odağı müsabakasıydı. Farioli ile Avcı’nın taktik düellosu olacaktı. Farkını ortaya koyan Trabzonspor’un teknik patronu oldu. Avcı, hafta boyunca oyuncularına Alanyaspor’u çalıştırmış, tıkır tıkır işleyen sistemi nasıl çökertebileceklerini ezberletmişti. Nitekim, maçtan sonra Nwakaeme ve Dorukhan’ın demeçleri de gerek teorik, gerekse antrenmanlarda yaptıkları pratikleri maça uyarladıkları ve netice aldıkları yolundaydı.

Haberin Devamı

OYUNU TÜMÜYLE 3. BÖLGEYE YIKTILAR
Farioli yönetiminde parlak sonuçlar elde edip, Avrupa rotasında umut ışıklarını canlı tutan Alanyaspor’un taktiği maçı başlatan düdükle birlikte tutukluk yaptı. Liderin henüz 4. dakikada Nwakame ile kazandığı baskı golü maçın önsözüydü. Alanyaspor’un yeni sistemde oyunu en geriden kaleci ile başlattığı, kısa paslarla kanattan taşıdığı, merkez - kanat verkaçlarıyla gol varyasyonları ürettiği sistemin kilidini Avcı çilingiri çözmüştü. Oyunu tümüyle 3. Bölgeye yıkıp, Alanyaspor’un dişlilerini adeta çalışamaz hale getirmekte zorlanmadı.

TOP ALANYA KALE ÖNÜNE SIKIŞINCA…
Turuncu-yeşillilerin ‘Juanfran, Milunovic, Fatih, Efkan, Borja’ dan kurulu savunma hattı genelde 3-5 kısa pastan sonra topu kanatlardan ileri taşır, ofansta peş peşe olgun, seri ataklar yaşanırdı. Bu kez, Bakasetas, Visca ve Nwakaeme kanatları sıkıca tutup, kalecinin oyunu başlatabileceği defans merkezindeki dar alana topu sıkıştırınca Alanya savunması bocaladı. Marafona bir anda kaleci vasfını yitirip, topla en sık oynayan oyuncu konumuna mecbur edildi. İşte ikinci gol de bu sıkıştırma ile yaşandı. Cornellius’un vuruşunda Marafona topu ancak çelebiliyor, infazı gerçekleştiren yine Nwakaeme oluyordu.

Haberin Devamı

7 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİNİN SONU
Kendi yarı alanına sıkışan, topu bir türlü ikinci bölgeye çıkaramayan Alanyaspor inisiyatifi tümüyle rakibe teslim etmişti. Bu zaaflardan yararlanmasını bilen Trabzonspor, Cornelius ve Dorukhan Toköz’le peş peşe iki sayı daha üretiverdi. Dakika 40 olmadan 4-0 geriye düşen Alanyaspor, sisteminin panzehirini bulan rakibi karşısında kendi yarı alanından çıkamıyordu. İkinci yarıda, dört golün kredisiyle yarı alanına yaslanıp kronometrenin süreyi eritmesini bekleyen lider, Alanya’ya birkaç pozisyon da verdi. Eduardo’nun penaltısında Uğurcan, kalecinin ayaklarıyla da kurtarış yapabileceğini gösterdi. Alanyaspor’un 7 maçlık yenilmezlik serisi, bu ağır yenilgi ile son bulurken 40 puanda kaldı. Haftaya Oba’da, Süper Lig’in bir başka ağır konuğu Konyaspor’u ağırlayacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!