Güncelleme Tarihi:
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valiliği öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nin koordinatörlüğünde bu yıl 2'ncisi gerçekleşen 'Öğrenme Şenliği'nde renkli görüntüler ortaya çıktı.
Cam Piramit'te 3 gün süren, il ve ilçelerdeki halk eğitimi merkezleri ile belediyelerin, hemşeri derneklerinin bünyelerinde açılan el sanatları ve mesleki eğitimlere katılan kursiyerler, stantlarda öğrendiklerini uygulamalı olarak sergiledi. Antalya Konyalılar Derneği üyeleri de Konya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini, yöreye özgü etli bamya çorbasının tanıtımını yaptı, çorbanın ve deri tulumda ayran hazırlanışını izleyenlere uygulamalı olarak gösterdi.
Dernek başkanı Hasan Hüseyin Cengiz, kültürel zenginliklere sahip olan Konya'nın bir dünya şehri olduğunu belirterek, örf, adet, gelenek ve göreneklerini anlattı. Bamya çorbasının lezzetine doyum olmadığını belirten Cengiz, "Antalyalıların sofrasında da yer alacağına inanıyoruz" dedi.
Dernek üyelerinden Semagül Demir de etli bamya çorbasının tarifinin yer aldığı broşürleri dağıttı. Demir, "Mevlana şehri Konya'nın en sevilen yemeklerinden biri olan etli bamya çorbası, düğünlerin ve özel günlerin vazgeçilmezidir. İpe dizilerek kurutulmuş çiçek bamya ve kuşbaşı doğranmış dana eti, limon suyuyla birlikte çorbaya asıl lezzetini veriyor" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI