Senfoniden muhteşem açılış

Güncelleme Tarihi:

Senfoniden muhteşem açılış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 16:01

Senfoniden muhteşem açılış

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), yeni sezona 'Cumhuriyet Bayramı Konseri'yle başladı.
Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda şef Ender Sakpınar'ın yönettiği konserin ilk bölümünde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sanatçılarından Ebru Ertek, Mustafa Serkan Altonok, Mertol Mutlu, Hamdi Orçun Armutlu Muhammet Orçun Ensoy solist sanatçı olarak sahneye çıktı.
Konuk solistler, üflemeli enstrümanlarıyla besteci P.J. von Lindpainter'in 'Senfoni Concertante No.1 op.36' adlı konçertosundan 'Allengo con spirito', 'Andante grazioso', 'Allegro moderato' adlı eserler ile Atatürk'ün sevdiği şarkıları orkestra eşliğinde seslendirdi.
SAVAŞ MÜZİKLERİ DİNLENDİ
Konserin ikinci bölümünde ise besteci Muammer Sun'un 'Kurtuluş' ve 'Cumhuriyet' film müziklerinden bazı bölümlere yer verildi. Senfoni orkestrasının çaldığı, 'Kurtuluş-Savaş Müziği', 'Kurtuluş-Özveri Direniş Müziği', 'Kurtuluş-Yunan Ağıtı', 'Kurtuluş-Yenilgi', 'Cumhuriyet-Pizziato', 'Cumhuriyet-peynir Yalnız kaldı', 'Cumhuriyet-Bozkır', 'Cumhuriyet-Dönüşüm', 'Cumhuriyet-Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa', 'Kurtuluş- Karadeniz Marşı', 'Kurtuluş-İzmir'in Dağları'nda' adlı eserler büyük bir heyecanla dinlendi, izleyenler de eşlik etti.
BAYRAKLI HALK SAHNEYE ÇIKTI
Konserin sonunda sahneye ellerinde Türk bayraklarıyla çıkan çocuklar, şef Ender Sakpınar'ın etrafında toplandı. Çocuklara daha sonra anne ve babaları da eşlik etti. Kalabalık grup, 'Onuncu Yıl Marşı'nı seslendirirken, salonda heyecan yükseldi, izleyiciler de marşa eşlik etti. Muhteşem konser, izleyicilerin dakikalar süren alkışlarıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!