ŞEHİRDE İYİLİK HAREKETİ BAŞLIYOR

Güncelleme Tarihi:

ŞEHİRDE İYİLİK HAREKETİ BAŞLIYOR
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2019 11:49

Runatolia “Uluslararası Antalya Maratonu” yarın başlıyor. Koşuya katılan tek yerel vakıf olan ANTÇEV, Yardımseverlik Koşusu’nda kız çocuklarına burs sağlamak için koşacak. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu da ANTÇEV‘in koşucusu olarak iyilik hareketine katılacak.

Haberin Devamı

ANTALYA’da 2006 yılında turizmde farklılık yaratmak ve kış turizmine katkı sağlamak amacıyla 850 kişi ile başlatılan Runatolia “Uluslararası Antalya Maratonu” yarın başlıyor. Maratonda bu yıl 10 bine yakın kişi koşacak. Maraton kapsamında gerçekleştirilecek ‘Yardımseverlik Koşusu’na bu yıl ilk kez katılacak olan Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ANTÇEV), koşuya katılan tek yerel vakıf olma özelliği taşıyor. Yardımseverlik Koşusu’nda ANTÇEV bünyesinde yaklaşık 100 kişi kız çocuklarının eğitim hayatına devam edebilmeleri için iyilik hareketinde yer alacak.

ŞEHİRDE İYİLİK HAREKETİ BAŞLIYOR

STK’LARDAN BÜYÜK DESTEK
Bu yıl koşuya ilk kez katıldıklarını dile getiren ANTÇEV Başkanı Sema Ekeke, etkinliğe katılan tek yerel sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi. 10 bin kişinin bu yıl Runtalia’da koşacağını dile getiren Ekeke, “İnanılmaz bir katılım. ANTÇEV için de yaklaşık 100 kişi koşacak. 1 ay boyunca sizin projenizi desteklemek için koşucular hem koşuda hem de yardımseverlik için inanılmaz fedakarlık gösteriyorlar. Tüm mimar ve mühendislerin bağlı bulunduğu Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerine duyuru yaptı. Bizim için koşacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞEHİRDE İYİLİK HAREKETİ BAŞLIYOR

DİĞER KIZLARDA OKUSUN DİYE
Koşuda elde edilen bağışlarla Akdeniz Üniversitesi’ndeki kız öğrencilere burs sağlayacaklarını dile getiren Ekeke, “Arkadaşın evinde temizlik yapan bir kadın arkadaş ben de koşarım dedi. İyilik gerçekten bulaşıcı. Burs verdiğimiz mezun olan ve burs alan kızlarımız diğer kızlarda okuyabilsin diye koşmak istediler. Onlar da iyilik yaratmanın nasıl olacağını yaşayacaklar. Şehirde iyilik hareketi oluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

BAĞIŞLAR NASIL TOPLANIYOR
Başkan Ekeke, koşu kapsamında bağışların nasıl toplandığını ise şöyle açıkladı:
“Sizin projenizi destekleyen koşucular buluyorsunuz. Runantalya’ya katılıyor. İyilik Peşinde Koş’ta profil açıyorlar. Profil açtıktan sonra bizim projemizi desteklediklerini çevrelerine duyuruyorlar ve profil üzerinden bağış topluyorlar. Bağışlar 18 Mart’a kadar devam edecek. Kız çocukları için burs olmak isteyenler bağış yapabilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!