Sanat çalıştayına darbe

Güncelleme Tarihi:

Sanat çalıştayına darbe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 09:30

Sanat çalıştayına darbe

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ISPARTA- Yenişarbademli Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Yenişarbademli Uluslararası Sanat Çalıştayı'nın, darbe girişimi nedeniyle iptal edilmesi üzerine katılımcı sanatçılar Antalya Kültür Sanat'ı ziyaret etti.

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde anestezi uzmanı Dr. Melek Günbey Güler'in küratörlüğünü üslendiği Yenişarbademli Uluslararası Sanat Çalıştayı, 14 ülkeden 26 resim, seramik, heykel, geleneksel el sanatları sanatçısının katılımıyla başladı. Açılışı yapılan çalıştay, darbe girişimi nedeniyle iptal edildi. Bu nedenle katılımcı sanatçılar Antalya'da konuk edildi.

Konuk sanatçılar, Antalya Kültür Sanat'taki dünyaca ünlü sanatçı Andy Warhol'un Zoya Müzesi'ndeki koleksiyonundan derlenen 'Herkes için Pop Sanat' sergisini gezdi. Eserleri hayranlıkla inceleyen sanatçılara galerinin idari işler ve pazarlama direktörü Cenk Rona ile sergiler ve sosyal medya sorumlusu Ilgın Tufan ev sahipliği yaptı.

Andy Warhol'un eserleri önünde hatıra fotoğraflar çektiren konuk sanatçılar, Antalya Kültür Sanat'tan mutlu ayrıldı, tarihi Kaleiçi semtini de gezdikten sonra ülkelerine uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!