Salep Orkidesi Yaşatılırken Sapadereli Kadınlar Kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Salep Orkidesi Yaşatılırken Sapadereli Kadınlar Kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 17:08

SAPADERE KANYONU’NDA KARDELEN FİDESİ EKİMİNE KATILAN ANTALYA’NIN ALANYA İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL, SAPADERELİ KADINLARLA BİRLİKTE SALEP ORKİDESİ EKTİ.

Sapadere Kanyonu’nda kardelen fidesi ekimine katılan Antalya’nın Alanya İlçesi Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Sapadereli kadınlarla birlikte salep orkidesi ekti.
Salep orkidelerini Sapadere kadınlarına dağıtan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, belediye olarak pozitif ayrımcılık yaparak kadınlara istihdam oluşturmak amacını taşıdıklarını belirtti. Başkan Yücel, “Endemik türlerden olan salep orkidesinin yayılışına katkıda bulunmak ve Sapadere’de yaşamını sürdüren kadınlarımıza yeni bir gelir kapısı açarak istihdam oluşturmak için Sapadere Mahallesi’nde salep orkidesi dağıtıyoruz” dedi.
Salebin Türkiye’de gıda sektöründe sıkça kullanıldığını hatırlatan Başkan Yücem, “Şu an işlenmiş ve kurutulmuş salep yumruları piyasada kilosu 200-250 TL arasında alıcı bulmaktadır. Biz de buradan yola çıkarak hem bu türün neslinin tükenmesinin önüne geçmek hem de kadınlarımıza ekonomik yönden katkıda bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan ‘Sapadere Kardelen Kanyonu’ ilk ziyaretçilerini ağırladı. Kanyona ve kardelen çiçeklerine büyük ilgi gösteren Finli turistler, koruma altına alınan kardelen çiçeğinin doğaya kazandırıldığı için mutlu olduklarını ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!