‘Saklı’konduya jet yıkım

Güncelleme Tarihi:

‘Saklı’konduya jet yıkım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 09:33

Antalya Saklıkent’te imar barışı fırsatçılığı yapanlar kamu kurumlarının radarına takıldı. Hürriyet Akdeniz’in gündeme getirdiği bölgeye en hakim noktada yükselen kaçak inşaat jet hızıyla yıkıldı.

Haberin Devamı

KAÇAK YIKILDI TESPİT SÜRÜYOR

İMAR barışı fırsatçılığı yaparak Antalya Saklıkent Kayak Merkezi’nin en güzel noktasında yapılan kaçak inşaat jet hızıyla yıkıldı. Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi üyesi müteahhit Ç.S. tarafından yapılan inşaat alanı kısa sürede eski haline getirilecek.
Hürriyet muhabirine bilgi veren Konyaaltı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, “Kaçak inşaatla ilgili gerekli yasal işlemler ve tebligatlar yapıldıktan hemen sonra harekete geçilerek kaçak inşaatın yıkım işlemi gerçekleştirildi. Bölgede tespit çalışmalarımız da devam ediyor. Yeni bir kaçak tespiti halinde aynı işlemler uygulanacak” dedi.

‘HASSASİYET SÜRECEK’
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yıkımla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Sadece Saklıkent Kayak Merkezi’ne yönelik değil sorumluluk alanımız içinde olan her noktada kaçak yapılarla mücadelemiz devam ediyor. Saklıkent’e yönelik hassasiyetler gündeme geldiğinde belediyemizin ilgili birimleri jet hızıyla harekete geçerek önce Mühürleme işlemi yaptılar daha sonrada yıkım gerçekleşti. Bundan sonraki süreçte de kaçak yapılara yönelik hassasiyetimiz sürecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Haberin Devamı

YENİ TESPİTLER YAPILDI
Öte yandan, Saklıkent’in farklı noktalarında kaçak yapıların tespit edildiği, bu yapılarla ilgili fotoğraflama işlemlerinin yapıldığı, ilk tespitlerin ardından mühürleme ve yıkım işlemlerine geçileceği öğrenildi. Kaçak yapıların bir bölümü Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi sınırları içerisinde yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!