Sağlığın yükü Kepez’e kaydı

Güncelleme Tarihi:

Sağlığın yükü Kepez’e kaydı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2018 09:31

Son 6 ayda aylık poliklinik sayısını 116 bine, acil muayene sayısını ise 33 bine çıkaran Kepez Devlet Hastanesi, merkezdeki diğer kamu hastanelerine nefes aldırdı. 

Haberin Devamı

 

Antalya’daki kamu hastanelerinde sunulan acil servis ve poliklinik hizmetlerindeki yoğunluğun azaltılmasına yönelik çalışmalar devam ederken, aylık poliklinik sayısını 116 bine, acil muayene sayısını ise 33 bine çıkaran Kepez Devlet Hastanesi, Eğitim Araştırma, Atatürk ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin nefes almasını sağladı.

ACİL SERVİSTE YENİ DÖNEM

Sadece Kepez değil Muratpaşa, Konyaaltı ve Aksu’dan gelen hastalara 75 poliklinikte sağlık hizmeti veren Kepez Devlet Hastanesi, ameliyat sayısını da 119’dan 2 bin 600’a çıkardı.
Hürriyet’in acil servislere ilişkin haberi sonrası başlayan acil servis düzenlemesiyle personel sayısını artıran hastane, günlük bin 200 acil servis hastasına hizmet vermeye başladı.

HASTA SAYISI ARTIYOR

Haberin Devamı

Antalya merkezdeki hasta potansiyelinin hızla Kepez’e kaydığını söyleyen Kepez Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Gürkan, “Burada 600 bin nüfusa sağlık hizmeti sunuyoruz. Hastanemizde 400 yatak, 13 ameliyathane, 75 yoğun bakım odamız var. 135 uzman, 13 pratisyen hekimimiz görev başında. Hizmet kalitemiz artıkça hasta sayımız da artıyor” dedi.

YAN DALLAR DA HİZMETTE

1 yıldır hizmette olan hastanede yan dalların da hizmete başladığını kaydeden Gürkan, “Nefroloji, gastroenteroloji ve çocuk psikiyatrisi alanında da hizmet vermeye başladık. 1700 hastaya evde bakım hizmeti veriyoruz. Yetkili personelimiz aylık 260 hastaya ev ziyareti yapıyor. Ayrıca diyaliz ünitesi planlamamız da var. Hizmet binamızda son derece modern. Açıkçası AVM gibi bir hastaneyiz” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!