Güncelleme Tarihi:
Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da, dizindeki kireçlenme nedeniyle yürüme güçlüğü yaşayan emekli öğretmen Ayşe Pürsünlü (63), ortopedi ve travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Levent Altınel tarafından yapılan 'robotik navigasyonlu diz protezi ameliyatı' ile sağlığına kavuştu.
İzmit'te oturan emekli öğretmen Ayşe Pürsünlü, yaklaşık 5 yıl önce sol dizindeki ağrı nedeniyle yürüme güçlüğü çekmeye başladı. Ağrıları nedeniyle bastonsuz yürüyemeyen Pürsünlü, dizinden bir kez kapalı yöntemle ameliyat oldu. Buna rağmen ağrılarından kurtulamayan Pürsünlü, tatil sırasında tanıştığı ve benzer ağrılar nedeniyle ameliyat olan arkadaşının tavsiyesi üzerine Antalya'ya geldi. Özel Uncalı Meydan Hastanesi'nde ortopedi ve travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Levent Altınel'in muayene ettiği Pürsünlü'nün dizine ileri derecede osteoartrit (kireçlenme) teşhisi konularak ameliyata karar verildi.
Prof. Dr. Levent Altınel tarafından yapılan 'robotik navigasyonlu diz protezi ameliyatı' ile sağlığına kavuşan Ayşe Pürsünlü, yıllardır kullandığı bastondan da kurtuldu. Yapılan operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Levent Altınel, hastalığının diz protezi ameliyatı ile tedavi edilebildiğini, şu an kullanılan sistemlerin en yenisinin 'robotik navigasyonlu diz protezi' ameliyatı olduğunu ifade etti.
KİŞİYE ÖZEL DİZ ANATOMİSİ MODELİ
Robotik navigasyonlu diz protezi ameliyatının en önemli özelliğinin kişiye özel diz anatomisi modellenmesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Altınel, "Hastamızın dizinde ileri derecede kireçlenme olduğunu tespit ettik. Kendisine robotik navigasyonlu diz protezi ameliyatını önerdik, kabul etti ve hastamızı aynı gün ameliyata aldık. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyattan sonraki ikinci günde yürümeye başladı. Dördüncü günde ise bastonundan kurtuldu ve memleketine gitti" dedi.
YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN GELEN HASTALAR ŞİFA BULUYOR
Robotik navigasyonla gerçekleştirilen yöntemi, yurt içinde ve yurt dışından duyan hastaların tercih ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Altınel, "Antalya son dönemlerde sağlık turizminin de parlayan yıldızı. Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra Azerbaycan, İran, Irak, Rusya ve Avrupa ülkelerinden gelen hastalarımız oluyor" dedi.
Prof. Dr. Altınel, navigasyon sisteminin sadece diz protezinde değil kalça protezi ameliyatlarında da uyguladıklarını kaydetti.
BASTONLA YAŞIYORDUM
Yaklaşık 4 yıl önce sol dizinden laparoskopi ameliyatı olduğunu anlatan Ayşe Pürsünlü ise "Fayda göremedim. Ağrılarım daha da arttı. Bastonla yürümeye başladım. Şu an çok iyiyim ve dünya turuna çıkmak istiyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI