Prestij binasında başkanlar sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

Prestij binasında başkanlar sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 16:14

 Prestij binasında başkanlar sergileniyor

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE'de bugüne kadar görev yapmış belediye başkanlarının fotoğrafları, restore edilerek hizmete açılan Belediye Prestij Binası'nda sergileniyor.
Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, cumhuriyetle birlikte ilçede görev yapan belediye başkanlarını, restore edilerek hizmete açılan Belediye Prestij Binası'nda sergilediklerini söyledi. Fotoğrafları arşivinde bulunduran Berati Arıcan'dan sergilenmesi yönünde talepte bulunduklarını aktaran Sarıoğlu, "Eski belediye binasını 'Belediye Prestij Binası' olarak restore ettiğimizde tüm belediye başkanlarımızın fotoğrafını bu binada sergilemek istiyorduk. Belediye başkanlarının tamamı bu binada görev yaptı. Her başkanın bu binada anısı, hatırası var. Finike'nin eski fotoğrafları konusunda çalışma yapan Berati Arıcan'ın arşivinde bu resimlerin olduğunu öğrendik ve talepte bulunduk. Kırmadı bizi, kendisine teşekkür ediyorum" dedi.
İlçede 52 tescilli bina bulunduğu ve bunları korumaya yönelik çalışma başlattıklarını kaydeden Sarıoğlu, eski binaları gün yüzüne çıkarmayı önemsediklerini vurguladı. Sarıoğlu, "Rölöve Anıtlar Müdürlüğü ile çalışma yapıyoruz. Ne yapabiliriz? Bakanlıktan nasıl destek alabiliriz? Kamuya ait olanları biz, kamuya ait olmayanları da devlet desteğiyle gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Her zaman söylüyorum; eski yapıları 4 bin yıllık Arykanda da olabilir, 100 yıllık bina da olabilir. Fark etmez. Koruyarak kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Eski belediye binasını restorasyonu hakkında da bilgi veren Sarıoğlu, şöyle dedi:
"Bu binayı restore etmekteki amacımız hem prestij binası olsun misafirlerimizi burada ağırlayalım hem de kaybolmak üzere olan yapıyı koruyalım istedik. Hem de eski Finike'nin tarihi, kimliğini burada sunalım istedik. Ayrıca kent kimliği oluşturmak amacıyla Finike'ye ait, ilçenin değişimine tanıklık eden eski fotoğrafları burada sergilemek istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!