Patara ve Kaş çalışmalarında sona yaklaşılıyor

Güncelleme Tarihi:

Patara ve Kaş çalışmalarında sona yaklaşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2024 14:53

Patara ve Kaş çalışmalarında sona yaklaşılıyor

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Hulusi Şahin, Patara Antik Kenti'nde bulunan Deniz Feneri, Telsiz Telgraf İstasyonu restorasyon çalışmalarını ve Kaş Hükümet Binası inşaatını inceledi.

Antalya'nın tarihi ve kültürel mirasının önemli bir parçası olan Patara Antik Kenti'ndeki Deniz Feneri ve Patara Telsiz Telgraf İstasyonu'nda yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Şahin, yapımı devam eden Kaş Hükümet Binası inşaatında da incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI

Vali Şahin ve beraberindeki heyet, öncelikle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Patara Antik Kenti'nde bulunan, 2000 yıllık geçmişe sahip Deniz Feneri'nin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Tarihi kentin, 2020 yılında başlayan restorasyon çalışmaları kapsamında en üstteki kemerli bölümün üzerine gelecek olan kubbe ile birlikte 2024 yılının sonunda restorasyon sürecinin tamamlanması ve çevre düzenlemesiyle birlikte ziyaretçilere açılması planlanıyor. Vali Şahin, daha sonra restorasyon çalışmaları devam eden Patara Telsiz ve Telgraf İstasyonu'nda incelemelerde bulundu. 2019'da başlayan kazı çalışmaları ve 2021'de başlayan restorasyon çalışmalarıyla telsiz binası, lojman yapısı ve depo yapıları büyük ölçüde tamamlandı. Yapının iç zemin döşemeleri ve çevre düzenlemesi yapılarak müze haline getirilmesi hedefleniyor.

KAŞ'A YENİ HÜKÜMET BİNASI

Haberin Devamı

İncelemelerinin ardından Vali Hulusi Şahin, Kaş ilçesine geçerek yapımı devam eden hükümet binası inşaatını da ziyaret etti. Yüzde 80'i tamamlanan yeni hükümet binası inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!