PASTEL TONLARI VE ANTALYA

Güncelleme Tarihi:

PASTEL TONLARI VE ANTALYA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 11:01

Antalya’da şimdilerde yapılabilecek en güzel aktivite doğada olmak. Doğanın müthiş olduğu ve aynı zamanda tarihi doyasıya yaşayabileceğiniz bir antik kent gezmesi önerim olacak sizlere. Neresi mi? Termessos elbette.

Haberin Devamı

SONBAHARIN en güzelini, Ekim’i uğurlamaya hazırlandığımız günlerdeyiz. Doğanın kendini cömertçe sergilediği, renklerin cümbüşünün tavan yaptığı günler ve Antalya! Şimdilerde yapılabilecek en güzel aktivite doğada olmak. Doğanın müthiş olduğu ve aynı zamanda tarihi doyasıya yaşayabileceğiniz bir antik kent gezmesi önerim olacak sizlere. Neresi mi? Termessos elbette.

***

TERMESSOS’A MUTLAKA GİDİN
Sararmaya yüz tutmuş, kızıllaşmış yapraklar yer yer yeşillerle bezeli bir tırmanış sonrası ulaştığınız, İskender’in alamadığı kente ulaştığınızdaki Antalya manzarası eşsiz. Tiyatroya çıkmak için dökeceğiniz terin her damlasına değer inanın bana. Sabah sandviçlerinizi hazırlayın, kahvenizi, çayınızı termosa doldurun, yürüyüş ayakkabılarınızı giyin ve tabana kuvvet. Menengiçler kırmızıya çalmışsa, çintarlar ilk yağmurlardan sonra yavaştan çıkmaya hazırlanıyordur. Termessos’ta yürüyüş yapıyorsanız, sincapların size eşlik etme ihtimali kuvvetle muhtemel. Yazıyorum ve yazarken, adeta yaşıyorum oraları... Termessos’tan Antalya istikametine dönüşe geçtiğinizde, karayolu kenarında bulunan satıcılardan alışveriş yapmayı unutmayınız. Şimdiden bulabileceğiniz, çintar ve taze yer fıstıklarının tam zamanı, nar ve mandalina da onlara eşlikçi... Bu mevsim geçişlerinin nefes kestiği yerler bu kent ve komşularında oldukça fazla. Ama hem tarih olsun hem doğa olsun derseniz size önerimi sundum. 

Haberin Devamı

***
KORUMA KULLANMA DENGESİ
En güzeli de, bu aktiviteleri çoluk çocuk yapabiliyor olmak. Çocuklarımıza aşılamamız gereken en önemli sevgi; kültür, tarih ve doğa olmalı. Zira, koruyamadığımız zaman yenilerinin inşa edilemeyeceği kesin olan şeyler. Tahribatları durumunda, onarımları zor, hatta kimi zaman imkânsız olan miraslarımıza hem bilinçli yaklaşmalı hem de tadını çıkartabilmeliyiz, yaşamalıyız. Koruma ve kullanma dengesini esas alarak, gelecek nesillerin bilinçlenmesini sağlamak çok önemli. Zaten, çoğu sorunlar, bu dengeyi gözetmeyerek yaşıyor olmamızdan kaynaklanıyor. 

***
Antalya ve dağları sizlere gerçekten çok cömert günler sunmaya hazırlanıyor bu fırsatı kaçırmayın derim. Kemer bölgesindeki Tahtalı Dağı yamaçları da bu aralar yürüyüş için biçilmiş kaftan. Hele de bir yağmur sonrasını yakalarsanız hayatınızın en güzel anını yaşatır size ve beni anarsınız eminim. 

Haberin Devamı

***
Antalya merkeze çok yakın olsun, yürürken çok yorulmayayım derseniz; size önerim, Sinan Değirmeni olacaktır. Bir iki yağmurdan sonra, gür çağlayan ve sararmış yapraklar arasında tarihi ambarlar objektiflerinize hatırdan silinmeyecek  pozlar verecektir. Nefes almalara doyamadığınız ve bol oksijen sonrası atacağınız güzel uykunun garantisi ile bu güzellikleri kaçırmayacağınız günleriniz olsun dilerim. 

Sevgiyle Kalın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!