PANDEMİ İŞGALİ

Güncelleme Tarihi:

PANDEMİ İŞGALİ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2021 09:09

Antalya’nın marka caddesi Kâzım Özalp, pandemi koşullarını fırsata çevirmeye çalışan esnafın işgaline uğradı. Vatandaş için ayrılan yürüme ve dinlenme alanlarını masa, sandalye, dondurma ve mısır tezgâhlarıyla dolduran esnaf, engelliler için ayrılan yolları bile işgal etmekten çekinmedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın kalbi niteliğindeki Kâzım Özalp Caddesi (kapalı yol), pandemi koşullarını gerekçe gösteren esnafın işgaline uğradı. Vatandaş için ayrılan yürüme ve dinlenme alanlarını masa, sandalye, dondurma ve mısır tezgâhlarıyla dolduran esnaf, görme engelliler için ayrılan özel yollara dahi tezgâh koymaktan çekinmedi.


TAKİPÇİ OLSUNLAR
Cadde boyunca yaşanan işgale kurallara uyan esnafın karşı çıktığını anlatan Kalekapısı Esnafları Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, “Pandemi hepimizi etkiledi. Kamu kurumları da bu süre içinde gerekli hassasiyeti gösterdi. Ancak bazı arkadaşlarımız maalesef süreci yanlış anladı. Zaten caddeye bakınca durumun hangi boyutlara ulaştığını hepimiz görüyoruz. Biz dernek olarak gerekli başvuruları yaptık. İlgili birimler sürecin takipçisi olacaktır” dedi.

Haberin Devamı


YARAMIZI SARAMAYIZ
Bölgede daha önce de birtakım işgallerin yaşandığını hatırlatan Kilit, “Zaman zaman bu bölgede sınırların çok ötesine geçen esnaf arkadaşlarımız oluyordu. Ancak pandemi süreci kuralların ciddi şekilde esnemesine neden oldu. Eğer buna şimdi müdahale edilmezse bu durum bölgedeki tüm esnafların zarar görmesine neden olur. Bu caddeye ne yerli, ne de yabancı turist gelir. O zaman da yaralarımızı hiçbir şekilde saramayız” diye konuştu.


İŞGALLER KALKACAK
Gelen yoğun ihbarlar üzerine cadde boyunca inceleme yaptıklarını kaydeden Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Hamdi Behiç Özdemir, şu bilgileri aktardı: “İş yerleri uzun süre kapalı kalan esnafımıza birtakım kolaylıklar sağlandı. Ancak bunun suistimal edilmesi hem bölgeyi gezen ziyaretçilere hem de işini doğru yapan esnafa zarar verir. Biz de bu duruma asla müsaade etmeyiz. İlgili ekiplerimiz yasaların dışına çıkan esnafa jet hızıyla müdahale edecek.  Kısa süre içinde işgalleri ortadan kaldıracağız.”


KENT İMAJI ZARAR GÖRÜYOR
Bölgede çok ciddi dilenci ve sahte parfüm satıcısı sorunu olduğunu kaydeden bölge esnafları, “Sadece yol işgalleri değil, dilenci ve sahte parfüm satıcıları ile ilgili de önlem alınmalı. Bu konu özellikle kent imajı açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!