Özel bireylerden özel konser

Güncelleme Tarihi:

Özel bireylerden özel konser
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 17:15

Özel bireylerden özel konser

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DÜNYA Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Engelli Öğrenci Birimi ile Engelsiz Akdeniz Öğrenci Topluluğu konser verdi.

Eğitim Fakültesi'nde Antalya Engelli Sanat Evi işbirliğinde gerçekleşen '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' etkinliğinde fakülte fuayesinde engelli bireylerin el sanatları çalışmaları ve anneleriyle birlikte hazırladıkları pasta-börek ve tatlı türü yiyecekler sergilendi, bir yandan da satışa sunuldu.

ZİHİNSEL ENGELLİ SINIFI

Engelli bireylerin konseri öncesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Canbulak yaptığı konuşmada Türkiye nüfusunun yüzde 25'inin engelli bireylerden oluştuğuna dikkat çekti, yasal düzenlemelerin arzu edilen düzeyde olmadığına değindi. Prof. Dr. Canbulak, "Fakültemizde ilk kez zihinsel engelli bireylerimiz için sınıf açtık. Özel bireyler yılda bir kez değil her gün hatırlanmalı" dedi.

Konuşmaların ardından Antalya Engelliler Sanat Evi korosu sahneye çıktı. Hülya Bostanoğlu'nun müzik eğitimi verdiği özel bireyler korosu, Handan Aydos ve arkadaşlarından oluşan saz heyeti eşliğinde şarkılarını seslendirdi.

NEŞELİ ŞARKI-TÜRKÜLER

Konser süresince "Şu Dünyanın Haline Bak", "Bom Bili Bom", "Benimde Artık Bir Sevgilim Var", "Telli Telli", "Karmaşık Güllere Dolaştım", "Arpa Buğday Daneler" adlı türküleri, "Gel Gel Yanıma", "Ağlama Değmez Hayat Bu Gözyaşlarına", "Aydın Bir Türk Kadınıyım" adlı şarkı ve türküler seslendirildi.

İzleyenler, konser sonunda özel bireyler korosunu ayakta alkışladı.

Antalya Engelliler Sanat Evi'nin yöneticisi Hülya Bostanoğlu desteklerinden dolayı Prof. Dr. Mehmet Canvulak, rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ögke'ye çiçek, plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Etkinlik, Dr. Ayşe Dolunay Sarıca'nın 'Özel Eğitimci Bir Anneden Beklenen' adlı söyleşisiyle devam etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!