Güncelleme Tarihi:
Namık Kemal KILINÇ/ALANYA, (DHA) - TÜM Dokuma, İplik, Trikotaj, Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Deri İşçileri Sendikası'nın (Öz İplik- İş) üyelerine yönelik 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Liderlik Eğitimi' Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı.
Hak- İş'e bağlı Öz İplik-İş Sendikası'nın İsveç İstanbul Başkonsolosluğu tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi'nin (ÇASGEM) desteğiyle üyelerine yönelik düzenlediği 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Liderlik Eğitimi' Alanya'da başladı. Long Beach Resort Otel'de düzenlenen seminere; sendika yönetim kurulu üyeleri, şube, bölge, il ve ilçe temsilcileri ve üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sadece kadınlarla ilgili bir konu olmadığını, sosyal yönden kadın ve erkeğe verilen roller ve sorumluluklar olduğunu vurguladı. Kadın çalışanların desteğiyle sendikaların daha da güçleneceğine inandıklarını aktaran İnanç, kadın çalışmalarına destek verdiklerini kaydetti. 'Sendikalarda Kadın Liderler Yetiştirilmesi' projesi kapsamında örgütlü oldukları işyerlerinde en az bir kadın sendika temsilcisi yetiştirmeyi planladıklarını belirten İnanç, "İyi iş çıkarmanın, başarılı olmanın cinsiyeti yoktur. Ülkemizde çocuk gelinleri, töre cinayetlerini, kadına şiddeti, cinsel istismarı konuşmamak için hastalıklı zihniyetlere karşı topyekun mücadele etmemiz lazım" dedi.
Kıdem tazminatı konusuna değinen İnanç, devlet garantili kıdem tazminatı fonu istediklerine dikkati çekti. Önümüzdeki yıl ocak ayından itibaren uygulanacak Zorunlu Bireysel Emeklilik kesintisine ilişkin de İnanç, "Bu sistemin en başından beri isteğe bağlı olmasını istedik. Bu konu işçinin gündeminden kaçırılmaya çalışıldı. Bir noktada sigorta şirketlerine zorla para aktarılması söz konusu oldu. Konuya itirazımız devam ediyor" diye konuştu.
Konuşmanın ardından seminere geçildi.
FOTOĞRAFLI