OSB’DEN YOL HARİTASI

Güncelleme Tarihi:

OSB’DEN YOL HARİTASI
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2020 08:54

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, Kovid-19 sonrası iş dünyasında oluşacak risk ve fırsatları içeren bir yol haritası niteliğinde bir çalışma hazırladı.

Haberin Devamı

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, Kovid-19 sonrası iş dünyasında oluşacak risk ve fırsatları içeren bir yol haritası niteliğinde bir çalışma hazırladı. Pandemi sürecinde sektörlerin ihtiyaç duyduğu ekonomik düzenlemelerin yapılması için bakanlıklar düzeyinde görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Bahar, “Antalya duyarlılığını bir kez daha kanıtlayarak pandemi sürecini çok iyi yönetti. Ancak bunun geldi geçti diyebileceğimiz bir süreç olmayacağı çok açık” dedi.

OSB’DEN YOL HARİTASI

HASAR TESPİTİ YAPILMALI
Üretimde, sanayide ve enerji alanında ciddi zorluklara yol açan pandemi sürecinde öncelikli ihtiyacın tüm sektörlere hasar tespitinin yapılması olduğunu vurgulayan Bahar, “Krediye ulaşmada 3 kamu bankası aracılığıyla Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı limitler tahsis edildi. Ancak bu konuda sektörel adımlar da atılmalı. Avrupa Birliği 2022’ye kadar 240 milyar Euro düşük maliyetli kredi açıkladı. Bu karar, hasarın 3 yıl içinde her ihtiyaç anında devreye girecek çözümler gerektirdiğini gözler önüne seriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

REFORMLAR İÇİN SON VİRAJDAYIZ
“Yapısal reformlar için son virajdayız” uyarısında bulunan AOSB Başkanı Ali Bahar, pandemi sürecini en az hasarla yönetmek için atılması gereken adımları şöyle sıraladı: İmalat sanayisinde dışa bağımlılığı yüzde 50 oranında düşürecek yüksek teknolojiye, katma değerli ihracata ve yüksek verimli tarım faaliyetlerine yönelmeliyiz. Kayıt dışını önlemek suretiyle adaletli vergi tahsilatı sağlanmalı. Bu amaçla dolaylı vergi sistemi yeniden ele alınmalı.

TARIMDA ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI
Verimliliği artırıcı projelere direkt devlet desteği uygulanmasını da öneren Bahar, önümüzdeki dönemde şu adımların atılmasını istedi: “Tarımda arazi toplulaştırması yapılmalı ve nitelikli tarım konusunda yatırım yolu açılmalı. Krediye ulaşmada ekspertiz ve bilirkişi değerleme kuralları keyfiyete açık olmayacak şekilde düzenlenmeli. İstihdamda işçi haklarını koruyacak bir düzenlemeyle ihbar yükünün işverende, kıdem tazminatı yükünün ise devlette olduğu bir fon oluşturulmalı” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

KREDİLERE SÜRE ESNEKLİĞİ
Patent, ticaret ve Ar-Ge alanlarının hukuki düzenlemelerle disiplinli biçimde teminat altına alınmasının öncelikle ele alınması gerektiğine vurgu yapan Bahar, “Pandemi sürecinde tanımlanan kredilere süre esnekliği sağlanmalı. Önümüzdeki süreç, geride bıraktığımızdan çok daha zor olacak. Şehir olarak tanıtım, turizm çeşitliliği, bilim içerikli sanayi, katma değerli tarım ve çevre bilinci öncelikli konularımız olmalı” çağrısında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!