Ortaokullar Gençlik Meclisi kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Ortaokullar Gençlik Meclisi kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 12:46

Ortaokullar Gençlik Meclisi kurulacak

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde U-14 Ortaokullar İlçe Gençlik Meclisi kurulması çalışması başlatıldı.

Kumluca Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Orhantekin, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Kılınç ile yönetim kurulu üyeleri, okul meclis başkanı ve sınıf temsilcilerinden oluşan heyet Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette ilçedeki ortaokulları bir araya getirmek, bilgi paylaşımı ve fikir alışverişinde bulunmak, öğrencilerin kaynaşmasına katkı sağlamak amacıyla U-14 Ortaokullar İlçe Gençlik Meclisi kurulması konusunda çalışma başlatma konusu gündeme geldi. Okul Müdürü Hüseyin Orhantekin, "İlçemizde liseler arası ilçe gençlik meclisi var ve gençlerimiz güzel çalışmalara imza atıyor. Aynı güzelliklerin ortaokullar arasında da olmasını arzuladıklarını ifade ederek böyle bir çalışma yapılmasını istediler. Biz de bu konuda gençlerimize gerekli desteği vereceğimizi ifade ettik. Sizlerin de destekleri ve fikirleriyle bu konuda ortaokullar arasında bir çalışma başlatmak istiyoruz" dedi.

Başkan Hüsamettin Çetinkaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okul idarecileri ve öğrencilere teşekkür etti. Yaklaşık 3 yıl önce ilçe gençlik meclisi kurulması yönüne Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını ve kurulan gençlik meclisinde gençlerin güzel fikirlerinden faydalandıklarını söyleyen Çetinkaya, ortaokul öğrencilerinin de fikirlerinin önemli olduğunu vurguladı. Çetinkaya, "Gençlerimizin sorunları, talep ve istekleri daha yaşanılabilir bir toplum için önemli. Özellikle yöneticiler için gençlerimizin fikirleri, yapacağımız hizmetin kalitesi ve verimliliği açısından yol gösterici olacaktır. Bu güzel düşüncenizi destekliyor, bize düşen bir görev olursa elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtmek isterim" diye konuştu.

Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Okul Meclis Başkanı Merve Çelen de ortaokullar arası gençlik meclisi kurulması çalışmasının yanında, okullarının bazı eksiklikleri bulunduğunu belirterek, bu konuda Çetinkaya'dan destek istedi. Şu anda acilen okul bahçesinin düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Çelen, ayrıca okullarında konferans salonu yapılmasını istediklerini aktardı.

Ziyaretin sonunda Okul Meclis Başkanı Çelen, Belediye Başkanı Çetinkaya'ya Kuran ve çiçek takdim etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!