ORTAK MÜZEYİ EXPO’YA KURALIM

Güncelleme Tarihi:

ORTAK MÜZEYİ EXPO’YA KURALIM
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 10:09

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un İpek Yolu ülkeleri için önerdiği ‘ortak müze’ önerisi, nasıl değerlendirileceği tartışma konusu olan bin 121 dönümlük EXPO 2016 sergi alanını yeniden gündeme taşıdı

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, İpek Yolu Belediye Başkanları toplantısında gündeme taşıdığı ‘ortak müze’ önerisi 8 milyon ziyaretçi hedefi ile 1.8 milyar TL’lik yatırım yapılan çiçek ve çocuk temalı Expo 2016 sergi alanının durumunu yeniden gündeme taşıdı.

VEKİLDEN DESTEK

“Şehirlerin sosyo-kültürel ve etnik özelliklerini kapsayan ortak müzeler açabilirsiniz” diyen Bakan Ersoy’un önerisine ilk destek AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve Antalya Kent Konseyi’nden geldi. Bin 121 dönümlük sergi alanının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Uslu, şöyle dedi:

ULUSLARARASI ORGANİZASYON

“Bu alanın müze olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bakanımızın tespitleri de son derece yerinde. Yeni bir bilgi olarak Expo alanında kasım ayı içinde uluslararası bir organizasyon planlandığını da söyleyebilirim. Bu organizasyon sonrasında sergi alanının geleceği netleşecektir.”

ANTALYA ZENGİN BİR KENT

Haberin Devamı

Expo alanı ile ilgili süreci yakından izlediğini kaydeden Uslu, “İlgili bakanlıkların yetkilileri ile sürekli temas halindeyiz. Sunulan öneriler tartışılıyor. Müze konusu da gündemde. Antalya tarihi miras konusunda çok zengin bir kent. Eğer bir müze çalışması yapılırsa bu alanın dünyaya örnek olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

KÜLTÜR DESTEKLENMELİ

Müze önerisinin hazırladıkları rapor içinde yer aldığını kaydeden Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, şunları kaydetti: “Expo alanı Antalya’nın kültür ve sanat kenti olma çabalarını destekleyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Berlin’deki Müze Adası ve Viyana’daki Müze Semti bize örnek olabilir. Kültür ve sanat fonksiyonunun öne çıkarılması turizmi de destekleyecektir.”

 GÖRKEMLİ BİR MÜZE

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da müze önerisini gündeme taşımış ve şu öneride bulunmuştu: “Karayolları’na ait alan ile müze arazisini birleştirebilirsek yeni bir müze yapılır, doğrusu budur. İkinci alternatif ise Expo 2016 alanında düşündüğümüzden daha büyük, ikonik görkemli bir müze binası yapılabilir. Merkezdeki müzeyi de koruma koşuluyla olmalı.”

Haberin Devamı

HANGİ FİKİRLER GÜNDEME GELMİŞTİ?

Bin 121 dönümlük Expo alanının nasıl değerlendirileceği ile ilgili çeşitli fikirler gündeme taşındı. Son yapılan açıklamalarda ise özel üniversite, kültür (müze) ve sağlık merkezi (Onkoloji Hastanesi ve Organ Nakil Merkezi) ön plana çıktı. AK Parti MKYK Üyesi Gökcen Özdoğan Enç, “Expo alanında özel bir üniversite oluşturulması fikri gündemde. Ayrıca sergileme alanı yetersiz olan Antalya Müzesi’nin bir bölümünü de buraya taşıyabiliriz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!