Organ bağışı farkındalık sergisi

Güncelleme Tarihi:

Organ bağışı farkındalık sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 16:12

Organ bağışı farkındalık sergisi

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Barbaros Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencilerinin organ bağışı farkındalık sergisi, okulun konferans Salonu'nda açıldı.

Serginin açılışını yapan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinasyon Sorumlusu Uzman Nilgün Keçecioğlu, koordinatör Ali Tugay, okul müdürü Recai Ocak, müdür yardımcıları, öğretmenler ve veliler, eserleri tek tek inceleyip öğrencilerden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldılar. Öğrencilere organ naklini tanıtan broşürler ve hediyeler veren Keçecioğlu, "Organ nakli bekleyen binlerce hastamız var. Bağışlanacak her organ bir başka hasta için yaşam müjdesi, umut oluyor. Yarınlarımızın sahibi öğrencilerimizin organ bağışına gösterdiği duyarlılık, ortaya çıkardıkları eserler bizi son derece mutlu etti. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin konuya hakimiyetleri ve gösterdikleri ilgi, çok bilinçli altyapının oluştuğunun en güzel göstergesi. Yaşadıklarımız bize umut veriyor" diye konuştu.

Serginin açılışını hep birlikte yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden okul müdürü Recai Ocak, "Fen Bilimleri öğretmenlerimiz Nurşen Yıldırım, Elif Ebru Aksoy ve Aynur Çetinbaş'ın derslerinde işledikleri konuları bu şekilde taçlandırmış olmalarından mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimiz bu eserleri sergileştirerek tüm öğrenci arkadaşlarının da bilinçlenmesini sağlayacak" diye konuştu.

Öğrencilerin özlü sözleri ve mektuplarının da posterlerinde yer aldığını söyleyen 7/D sınıfı öğrencisi Gülsena İnce, 'Her Bir Son Yeni Bir Başlangıçtır' sözünden yola çıkarak hazırladığı posterinde, duygularını ifade ettiğini söyledi.

Öğrencilerin organ bağışına duyarlılığını artırmak amacıyla fen ve teknoloji dersi kapsamında gerçekleştirilen yaklaşık 50 posterden oluşan sergi, bir hafta süreyle Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda açık kalacak.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!