ÖNCE GRİP SONRA KOVİD

Güncelleme Tarihi:

ÖNCE GRİP SONRA KOVİD
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2020 10:14

Antalya’da grip aşısı programı yıl sonu itibariyle sona erecek. Çin aşısı ise, sağlık çalışanlarına ve yüksek risk gruplarına önümüzdeki haftadan itibaren ocak ayı sonuna kadar yapılacak.

Haberin Devamı

ÇİN aşısı önümüzdeki çarşamba gününden itibaren 81 ille birlikte Antalya’da sağlık çalışanlarına ve yüksek risk gruplarına uygulanmaya başlanacak. Kent genelinde sağlık personeli öncelikli başlanacak aşılamada hızlı bir planlamayla süreç tamamlanacak. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, sağlık çalışanlarının aşı programı başladığında aile hekimleri de 65 yaş üstü ve riskli hastalığı olan vatandaşları arayarak onların da aşı planlamasını yapacaklar. Çağrı alan vatandaş aile hekimliğine giderek aşı yaptırabilecek. Kent genelinde ocak ayında hızlı şekilde tamamlanacak aşılama çalışmaları, aşı takip sistemi üzerinden izlenecek.

AŞILAMA PLANLANDI
Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, “Antalya’da sağlık çalışanlarına ve yüksek risk taşıyan hastalığı olan vatandaşlara grip aşısı planlaması kapsamında aşılama çalışmaları yapıldı. Sağlık Bakanlığı’yla yaptığımız görüşmelerin neticesinde yüksek riskli bir ortamda çalışan eczacılar için de grip aşılamamızı planladık. Önümüzdeki çarşambadan itibaren eczacılara ve çalışanlarına herhangi bir kod gerekmeden grip aşısı yapılmaya başlanacak. Çin’den gelen Kovid aşısı ise bize ocak ayında gelecek. Kovid aşısı planlamasına ocak ayının ortasından itibaren başlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

RİSK ALTINDAKİ GRUPLAR
Risk altındaki gruba grip aşılaması yapılırken risk tanımında olmayan vatandaşlar için sınırlı stok nedeniyle şu aşamada planlama yapılmadığını belirten Ertekin, şöyle bilgi verdi: “Grip aşısı sayısı azdı. O nedenle risk bakımından öncelikli gruplara aşı yapılması kararlaştırıldı. O nedenle eczanelerimizde satışta grip aşısı yok. Tedarikçilerden yeni grip aşısının gelmeyeceğini öğrendik. Ocak ayından itibaren Çin aşısı, sağlık çalışanlarına, 65 yaş üstüne ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara yapıldıktan sonra diğer vatandaşlara da bu aşının vurulması için gerekli tedarik sağlanacak.” m Ceren DENİZ/HÜRRİYET

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!