Güncelleme Tarihi:
ANTALYA, (DHA) - SERİK İlçesi'ndeki Boğazkent Kuş Cenneti'nde, imzalanan protokolle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde görevli öğretim üyeleri eşliğinde öğrenciler kuş halkama çalışmalarına katılacak.
Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6'ncı Bölge Müdürlüğü ve Serik Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokolle, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik uygulamalı çevre eğitimi verilecek. Protokol kapsamında Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu'nda öğrenciler kuş halkalama çalışmalarına katılacak. Proje araştırma koordinatörü Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karaardıç, çevre bilinci aşılamak için Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izniyle 10 ortaokulda yaklaşık 300 öğrenciye eğitim vereceklerini söyledi.
Çalışmada kuş halkalama yöntemini kullanarak hem kuşların göç davranışlarına yönelik bilimsel araştırmalar yapacaklarını hem de çocukları çalışmanın bir parçası yapacaklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Karaardıç, "Yakalanan türleri tanıtarak her birinin göç hikayesini anlatacağız. Doğamızın bir bütün olduğunu ve çevremizi korumanın önemini geleceğimiz çocuklarımıza anlatacağız" dedi.
150 KUŞ HALKALANDI
Biyolojik çeşitlilik açısından Boğazkent bölgesinin zengin olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Hakan Karaardıç, "Önceki yıllarda yapılan çalışmalarda 238 kuş türü tespit edildi. Bu türlerden 86'sı bölgede kuluçkaya yatmakta. Ayrıca, 150 civarında göçmen kuş türü, bölgeyi konaklama ve dinlenme istasyonu olarak kullanıyor. Sibirya gibi kuzey bölgelerdeki üreme bölgelerine uçmaya devam ediyor. Kuş halkalama çalışmasına 26 Mart'ta başladık. Kısa sürede 17 türden 150'den fazla kuş yakalandı. Bu çalışmayla göçmen kuş türlerinin göç yolculukları, göç davranışları ve ekolojileri hakkında araştırmalar yapacağız" dedi.
FOTOĞRAFLI