Odabaş'a gözaltına protesto

Güncelleme Tarihi:

Odabaşa gözaltına protesto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 14:16

 Odabaş'a gözaltına protesto

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ALEVİ Kültür Dernekleri (AKD) Sultangazi Şube Başkanı Zeynel Odabaş'ın, sabah erken saatlerde gözaltına alınması, Antalya'da protesto edildi.

AKD Antalya Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan şube başkanı Hasan Kaya, kaçma şüphesi olmayan Zeynel Odabaş'a yapılanları insanlık dışı uygulama olarak niteledi. Yaşananları 'Ülkenin yüz karası, ayıbı' olarak nitelendiren Hasan Kaya, “Barış diye haykıran herkesin terörist diye gözaltına alınmasını, bir insanlık ayıbı olarak görüyorum. Özellikle PKK/KCK operasyonları ile gözaltına alınmaların olduğu bir günde, bizlere yapılan bu gözaltı, toplumsal barışımızı zedelemektedir" dedi.

Beşiktaş'ta gerçekleşen hain terör saldırısının faili olarak kendilerinin gösterilmek istenmesini asla doğru bulmadığını aktaran Hasan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu gözaltı, Türkiye'de her fırsatta Alevileri hedef tahtasına oturtanlara verilecek en büyük fırsattır. Biz Alevileri terörle aynı kefeye koyarak topluma böyle lanse edilmesini bir kez daha kınıyoruz. Bütün Alevi kurumlarımız, burada asıl hedefin Aleviler olduğu gerçeğini görüp dünden beri bizimle birlikteler. Bu ülkenin aydın, devrimci, demokrat yurttaşları, Türkiye'nin karanlığa sürüklenmesine fırsat vermeyecektir."

Basın açıklamasına bazı sendika ve parti temsilcileri de destek verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!