IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 14:39
MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD) ANTALYA ŞUBESİ, DEİK BAŞKANI VE 4. DÖNEM MÜSİAD GENEL BAŞKANI ÖMER CİHAD VARDAN’IN KATILIMIYLA DEİK İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi, DEİK Başkanı ve 4. Dönem MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın katılımıyla DEİK ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya İş Forumu için Antalya’da bulunan Vardan, her zaman bir parçası olmaktan gurur duyduğu MÜSİAD Ailesi ile buluştuğu için memnuniyetini dile getirirken, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye’nin İhracatı hakkında bilgiler verdi.
MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, Antalya’ya her gelişinde MÜSİAD üyeleriyle buluşmak için özel vakit ayıran Ömer Cihad Vardan’a teşekkür etti. MÜSİAD’ın ve MÜSİAD’lıların gerek kurum olarak gerekse kişisel olarak milletimize hizmet için var olduklarını belirten Lekesiz, MÜSİAD Genel Başkanlarının Genel Başkanlık görevlerinden sonra farklı kurumlarda ülkeye hizmetlerinin devam etmesinin adeta bir gelenek haline geldiğini, bunun en güzel örneklerinden birinin de İktisadi Kalkınma Vakfı ve DEİK Başkanlıklarını yürüten Ömer Cihad Vardan olduğunu sözlerine ekledi. Türk İhracatının gelişmesi için büyük önem arz eden DEİK’te MÜSİAD üyelerinin de bulunmasını arzu ettiklerini belirten Lekesiz, katılımlarından dolayı üyelere teşekkür etti.
Ömer Cihad Vardan ise yaptığı konuşmada, MÜSİAD Antalya üyeleriyle daha önce MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, MÜSİAD Genel Başkanı ve İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı gibi sıfatlarla defalarca bir araya geldiklerini hatırlatarak bugün de DEİK Başkanı sıfatıyla tekrar bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti.
DEİK’in yapısından ve amaçlarından bahseden Vardan, DEİK’in 1986 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın çabalarıyla Türkiye’nin dış ticaretteki etkinliğini arttırmak amacıyla kurulduğunu belirterek şu anda da 22 iş konseyi, 2000 temsilcilik ve 9000 üyeyle faaliyetlerinde devam ettiğini aktardı. Türkiye’nin halihazırda Dünya’da 17’nci, Avrupa’da 6’ncı büyük ekonomi olduğunu kaydeden Vardan, dünyanın dörtte birine 4 saatlik uçak mesafesinde bir konumda olması hasebiyle büyük bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu ve bu potansiyeli de yeteri kadar olmasa da hayata geçirmeyi başardıklarını söyledi.
Türkiye’nin hem sermayeye ev sahipliği yapan hem de sermaye ihraç eden dinamik bir ülke olduğunu aktaran Vardan, son yıllarda yapılan yurt dışı yatırımlarla 25 milyar doları aşkın sermaye ihracatı yapılırken, aynı zamanda Türkiye’nin şirket satın almalarının da yükselen yıldızı olduğunu belirtti. Türkiye’nin yeni gelişen sektörleriyle ekonomik büyümesine güvenilir ve sürdürülebilir bir karakter kazandıran istikrarlı bir ülke olduğunun da altını çizen Vardan, Antalya açısından en önemli sektörlerden olan Turizmde de Dünya’da en çok tercih edilen ilk 6 ülke arasında Türkiye’nin de olduğunu belirterek aynı zamanda finans sektöründe güven veren bir büyüklüğe ulaşıldığını ve bölgenin finans merkezi haline gelindiğini kaydetti. Türkiye’nin küresel firmaların cazibe merkezi haline geldiğini de ekleyen Vardan, aynı zamanda ülkemizin 5 denizin ortasındaki enerji kavşağı olduğunu da belirterek yapılan çalışmalarla Türkiye’nin büyük gelime gösterdiğini belirtti.
DEİK 2023 HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞIYOR
DEİK’in Türkiye’nin yetişmiş insan gücünü ve iş dünyasındaki aktörlerini uluslararası sahneye taşımak gibi bir misyona sahip olduğunu belirten Vardan, Türkiye’nin dış ilişkilerdeki itibarını temsil eden güçlü bir yapı olduklarını belirtti. DEİK’in Yeni Türkiye’nin güvenli ve istikrarlı ekonomisini büyüterek 2023 hedeflerine ulaşmak için çalıştığını belirten Vardan, hedeflerinin Dünya’nın en büyük 10 ekonomisinden biri olunmasına, 25 bin dolar Gayri Safi Milli Hasıla seviyesine ulaşılmasına, 500 milyar dolar ihracat hedefinin tutturulmasına katkı sağlamak olduğunu aktardı. Farklı ülkelerin ve bölgelerin diplomatik, bürokratik ve ekonomik anlamda en önemli isimleriyle kurum olarak birebir görüşerek uluslararası arenada ticaret yapan Türk iş adamlarının problemlerini çözmeye, sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını aktaran Vardan, bölgesel ve sektörel iş konseyleri vasıtasıyla da dünyadaki gelişmeleri takip ederek yeni iş alanları ve fırsatlarından Türk iş adamlarını yararlandırmak için gayret ettiklerini sözlerine ekledi.
Verdiği bilgilerin ardından gerçekleştirilen iş gezileri ve forumlarda yaşadığı tecrübeleri aktaran Vardan, MÜSİAD üyelerinin DEİK hakkındaki sorularına cevap verdi. Toplantı sonrası tüm üyelerle selamlaşan Vardan, katılımcılara teşekkür etti.