Muratpaşa asfalt tesisi kamuya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşa asfalt tesisi kamuya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 10:41

Muratpaşa asfalt tesisi kamuya açıldı

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip asfalt üretim tesisi, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişilere açıldı. Dileyen kurum ve kişiler Muratpaşa Belediyesi tesislerinden asfalt satın alabilecek.

Muratpaşa Belediyesi, Döşemealtı'nda 10 dönüm alanda KDV hariç 1 milyon 680 bin TL'ye kurduğu asfalt üretim tesisini kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişilere açmak için İçişleri Bakanlığı'ndan gerekli izinleri aldıktan sonra Belediye Meclisi de satış için gerekli çalışmayı tamamladı.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü'nün birlikte yaptığı çalışma sonucunda 1 ton asfaltın satış fiyatı KDV dahil 80 TL olarak belirlendi. Nakliye hariç belirlenen fiyatla ilgili Muratpaşa Belediye Meclisi komisyonu çalışmalarını tamamlandı ve Eylül ayı oturumunda oybirliğiyle tesislerinden kamu kurum ve kuruluşları ile zel kişilere asfalt satışı yapılmasını onayladı.

ASFALT SEFERBERLİĞİ

Muratpaşa Belediyesi'nin saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesiste 15 Mart'ta üretimine başladı. Muratpaşa Belediyesi, tesiste üretilen asfaltla bugüne kadar, Meltem, Bayındır, Soğuksu, Yıldız, Demircikara, Bahçelievler, Varlık, Meydankavağı, Ermenek, Gebizli, Güzeloluk, Güzeloba, Kızıltoprak, Yenigöl, Yeşildere ve Yüksekalan mahallerinin yollarını yeniledi. Mahallerinin yanı sıra çok sayıda okulun bahçesi de asfaltlandı.

TAM KAPASİTE ÇALIŞACAK

Belediye Başkanı Ümit Uysal, meclis üyelerine gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür ederek, son teknolojiyle donatılmış tesislerde kaliteli ve standardı yüksek asfalt ürettiklerinin altını çizdi. Tesislerde üretilen asfaltla maliyetleri oldukça aşağıya çekerek birçok mahallede 40 yıl ömürlü sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Uysal, “Amaçlarımızdan biri de bu tesisi tam kapasite çalıştırmaktı. Bunun yolu da kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel kişilere ürettiğimiz asfaltın satışını yapmaktan geçiyordu. Meclisimizin aldığı son karar doğrultusunda bu mümkün hale geldi" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!