Mucitten sanatçıya harika çocuklar

Güncelleme Tarihi:

Mucitten sanatçıya harika çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 16:26

Antalya'nın Kepez İlçesi'nde bulunan bir ilkokulda çocuklar alışılmışın dışında eğitim görüyor. Çok sayıda projeyi hayata geçiren çocuklar, özgüvenli birer birey olarak mezun oluyor.  

Haberin Devamı

YÜZBAŞI Mustafa Ertuğrul İlkokulu, öğretmenliği çocuklara okuma yazma ve dört işlemi öğretmenin ötesine taşıyarak ürettikleri çok sayıda projeyle sıra dışı bir eğitim yöntemi izliyor. Amaçlarının öğrencilerin hayatına dokunmak ve kendilerinin farkına varmalarını sağlamak olduğunu söyleyen okul müdürü Mukaddes Birşen, Eko Okul projesinden ‘mucit fikirler’ keşfine, beyaz ve yeşil bayrak çalışmalarından 'beslenme dostu okul' projesine çok sayıda girişimle öğrencilere sadece eğitim değil, özgüven ve farkındalıklı bir yaşam stili sunmak istediklerini belirtti. 

Mucitten sanatçıya harika çocuklar

ÇOCUKLARA PAYLAŞIM RUHU

Burun kıvırdıkları oyuncakların bir başka çocuğun gözlerinin gülmesine neden olacağını öğrenmeleri için ‘oyuncağımı paylaşıyorum’ projesiyle köy okullarına ulaştıklarından bahseden idealist müdür Mukaddes Birşen, “Her sınıfa koyduğumuz kumbaralarda para biriktirip yetim çocukları tepeden tırnağa giydirmelerine aracı olduk. Öğretmenlerimiz çocuklara bayram sürprizi yaparak çok sevdikleri masal kahramanlarının kostümleriyle onları karşıladı. Nevruzda ateş yakıp hep beraber eğlendik. Eko Okul projesi kapsamında, her hafta en temiz sınıfı seçtik, atık pil toplamakta birbirimizle yarıştık, çöp avcılığı oyunuyla geri dönüşüme katkı yaptık. E-twining projesiyle uzaktan eğitimi başlattık. Mucit fikirler yarışmasına teşvik ettiğimiz öğrencimiz Antalya üçüncüsü oldu. Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle fen laboratuvarı kurduk.” sözleriyle yaptıkları projelerden örnekler verdi.

Haberin Devamı

Mucitten sanatçıya harika çocuklar

ÖZGÜRCE KONUŞSUNLAR DİYE

“Yeteneğimi Keşfediyorum” adı altında haftada iki kez sanat dersleri için sınıflar oluşturduklarını belirten Birşen, “Çocuklar için kürsü kurup onlara özgürce konuşma ortamı oluşturduk. Drama ve hobi atölyesi oluşturduk. Çocuklara başka okullardaki arkadaşlarıyla mektup arkadaşlığı yaptırdık. Bahçemize ağaçlar dikip sebzeler ekerek hobi bahçesi yaptık. Bir yarışma düzenleyip en iyi doğa fotoğrafçılarını seçtik. Beslenme Dostu Okul projesiyle obeziteye savaş açtık. Sabahları derse girmeden spor yapıyoruz. Çocukların teneffüslerde fast food ürünlerle değil kuru meyveler ve ceviz gibi sağlıklı yiyeceklerle beslenmelerini sağlıyoruz. “Kitabımı okuyorum, haritamı boyuyorum” projesiyle 300’ ün üzerinde kitap okuyan öğrencimiz oldu. Velilerimizi de dahil ederek tiyatro oyunu sergiledik. Öğretmenlerimizden oluşan koro hazırlayıp canlı yayında konser verdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mucitten sanatçıya harika çocuklar

 

 

BAKMADAN GEÇME!