MMO'dan sahte etiket uyarısı

Güncelleme Tarihi:

MMOdan sahte etiket uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 11:41

MMO'dan sahte etiket uyarısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, bazı asansör bakım firmalarının güvensiz ve kusurlu asansörlerin eksikliklerini gidermeden sahte etiket yapıştırdığını belirterek uyarıda bulundu.

MMO Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, yönetmelikler gereği asansörlerin denetlenmesinden ve uygun etiketlendirmeyi yapmaya akredite kurumların sorumlu olduğunu söyledi. Yıllık kontrolde tespit edilen uygunsuzlukların giderilmesi halinde uygunluk verdiklerine işaret eden Başkan Hamamcıoğlu, bazı kötü niyetli asansör bakım firmalarının yıllık periyodik kontrol sonrası güvensiz ve kusurlu bulunan asansörlerin eksikliklerini yapmadan, kendilerini eksiklik kontrolüne çağırmadan, sahte mavi ya da yeşil etiket yapıştırarak bina sakinlerini kandırdığını kaydetti.

Bu durumun belediye yetkililerinin asansörleri mühürlemek için binaya gittiğinde ya da bir sonraki denetim sırasında bina sorumlusunun beyanıyla tespit edildiğine değinen Ayşen Hamamcıoğlu, "Bundan korunmak için; bina yöneticileri MMO Asansör Kontrol Merkezi'ne ulaşarak asansörleri hakkında uygunluk durumlarını kontrol ettirmelilerdir" dedi.

4 KATEGORİDE DEĞERLENDİRİLİR

Asansör denetimleri hakkında da bilgi veren Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, periyodik kontrollerde asansörlerin durumuna göre; kusursuz (yeşil), hafif kusurlu (mavi), kusurlu (sarı) ve güvensiz (kırmızı) olmak üzere dört grupta değerlendirdiklerini ve asansöre uygun olan renkteki bilgi etiketini yapıştırdıklarını söyledi.

KUSURLAR HEMEN GİDERİLMELİ

Kırmızı renkli bilgi etiketi verilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin verilmemesi gerektiğine işaret eden Başkan Hamamcıoğlu, "Bu asansörün en fazla 30 gün içerisinde güvenli hale getirilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansördeki uygunsuzlukların en fazla 60 gün içerisinde giderilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Bu süre sonunda, A tipi muayene kuruluşu tarafından takip kontrolü yapılır. Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir" diye konuştu.

Ayşen Hamamcıoğlu, güvensiz ve kusurlu olarak tanımlanan asansörün belirtilen süre içerisinde güvenli hale getirilmeden çalıştırılmasından doğabilecek can ve mal kaybından bina sorumlusunun sorumlu olduğunu aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!