Minik mucitler ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Minik mucitler ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 15:33

Minik mucitler ödüllerini aldı

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi'nin, Antalya Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü katkılarıyla düzenlediği 'Mucit Fikirler' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

MMO Antalya Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen ödül töreninde, dereceye giren öğrencilere plaketleri ve ödülleri verildi. 'Geleceğin Makinaları Mucit Fikirler' sloganı ile başlatılan yarışmaya 206 proje katıldı. Jürinin zorlu seçim sürecinin ardından anasınıfı, 1 ve 2'nci sınıflar, 3 ile 4'üncü sınıflar olmak üzere 9 öğrenci ödüle layık görüldü.

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Yıldız, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetim kurulu sayman üyesi Hüseyin Barut ve dereceye giren öğrencilerin öğretmenleri ve velileri katıldı.

Yarışmada anasınıfı kategorisinde Şehit Jandarma Er Serhat Genç Anaokulu öğrencisi Doğuhan Durmuş 'Hediye Makinesi' projesiyle birinci, aynı okuldan Almina Yıldırım ise 'Çocuk Emniyet Kemeri' projesiyle ikinci, Yıldırım Beyazıd Anaokulu öğrencisi Elif Cansu Ceylan da 'Bahçe Sulama Robotu' projesiyle üçüncü oldu.

1 ve 2'nci sınıflar da Mehmet Kemal Dedeman İlkokulu öğrencisi Nil Damla Başal 'Dişlerimi 2 Dakikada Fırçalarım' projesiyle birinci, aynı okuldan Berra Süer 'Can Dostu Bileklik' projesiyle ikinci, Varsak Şelale İlkokulu öğrencisi Ali Eren Bardakçı 'Güneş Enerjisi ile Engeller Kalkıyor' çalışmasıyla üçüncülük ödülüne layık görüldü. 3 ve 4'üncü sınıf kategorisinde Solak İlkokulu öğrencisi Mehmet Şan 'El Fenerli Eldiven' projesiyle birinci, Antbirlik İlkokulu'ndan Ceylin Sultan Yaşar 'Canbot Caretta' adlı projeyle ikinci, Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul İlkokulu'nda eğitim gören Emre Torun, 'Raflı Pazar Arabası' projesiyle üçüncü oldu.

Ödüllerini MMO Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Yıldız, ATSO yönetim kurulu sayman üyesi Hüseyin Barut'un elinden alan öğrenciler teşekkür konuşması yaptı. Tören, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!