Güncelleme Tarihi:
ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ-Kasetsart Mevlana Projesi kapsamında Tayland'tan gelecek araştırmacılar, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma tarlasında 2 hafta süreyle çalışma yapacak.
Akdeniz-Kasetsart Mevlana Projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde komşu kuruluşların ağır makina desteği ve Ziraat Fakültesi öğrencilerinin gönüllü katkılarıyla yıllardır taşlardan temizlenerek araştırma tarlasına dönüştürülen alanda, konuk öğretim üyeleri arazi çalışmalarına katılacak. Tayland'tan gelecek öğretim görevlileri burada 2 hafta süreyle çalışma yapacak.
Akdeniz-Kasetsart Mevlana Proje Yürütücüsü ve Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. İlhan Çağırgan, projeyle Kasetsart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliğini geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Her iki üniversitenin birbirini destekleyen iki ayrı vizyon olduğunu söyleyen Çağırgan, YÖK'ün başlattığı program kapsamında desteklenen bu projeyle susam tarımının her iki ülkede sürdürülebilir olmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Daha önce Kasetsart Üniversitesi'ne yaptığı ziyaretlerde geliştirilen susam çeşitlerini ve tarımın mekanizasyonu için modifiye edilen ekipmanlar üzerinde incelemelerde bulunduğunu ve dersler verdiğini belirten Prof. M. İlhan Çağırgan, "Getirilen proje uygulaması ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimlerinin yararlarının ölçülebilir olması amaçlandı. Kazan-kazan ve Mevlana felsefesine uygun olarak kapıları açma, geliştirdiğimiz vizyonu ve bunun uygulanması için patentlediğimiz ödül kazanan buluşlarımızı paydaşlarımıza tanıtma sırası bizde" dedi.
Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı ilk kez 2016-2017 yılında belirlenen öncelikli alanlarda başlatıldığını belirten Prof. Çağırgan, Akdeniz Üniversitesi'nin desteklenen 22 proje arasında 3 proje ile rekor kırdığını, bu projelerle Akdeniz Üniversitesi'nin stratejik hedeflerine ve uluslararasılaşması süreçlerine olumlu katkılar sağladıklarını kaydetti.
FOTOĞRAFLI