Merhum ressam Özerkan'ın eserleri sergide

Güncelleme Tarihi:

Merhum ressam Özerkanın eserleri sergide
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2024 11:09

Merhum ressam Özerkan'ın eserleri sergide

Haberin Devamı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - GEÇİRDİĞİ rahatsızlık sonucu iki gözü birden kapanan, görmemesine rağmen elinden fırçasını bırakmayıp el yordamıyla birçok eser üreten ressam Fatma Türköz Özerkan'ın eserleri sanatseverle buluşturuldu.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan 'Bir Kısmı Körü Körüne' isimli sergiye sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu, serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, hayatta olmayan ressam Fatma Türköz Özerkan'ın eşi Alp Özerkan birlikte kesti.

DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA

Alp Özerkan, ressam eşi Fatma Türköz Özerkan'ın azmine ve yeteneğine övgüler yağdırırken duygulu anlar yaşadı. Gözleri yaşaran Özerkan, "Bu sergi, sevgiyle ve sabırla yaratılan eserleri bir araya getiren özel bir buluşma noktası oldu" dedi, sözlerin şöyle sürdürdü;

Haberin Devamı

"Eşim Fatma Türköz Özerkan, görme yetisini kaybetmesine rağmen iç dünyasındaki renkleri ve ışığı tuvale taşımayı sürdürdü. Eşimin eserleri, onun yaşadığı zorluklara rağmen hayata olan bağımlılığını ve güzellikleri, görme yetisini yitirse bile hissedebilme gücünü yansıtıyor. Eserlerdeki her bir fırça darbesi de hayatındaki bir anısını, bir düşüncesini, duygularını yansıtıyor. Her bir eser, onun sanat yolculuğunun bir izidir."

Fatma Türköz Özerkan'ın görmeden yeteneğini kullanarak el yordamıyla yağlıboya tekniğiyle çalıştığı 30 resim ile keçe çalışması duvar panoları sanatseverleri hayran bıraktı. Fatma Türköz Özerkan'ın anısına açılan sergi 15 Eylül'e kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!