Matso’dan Yeni Müşteri Bulma Teknikleri Semineri

Güncelleme Tarihi:

Matso’dan Yeni Müşteri Bulma Teknikleri Semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 13:09

MATSO TARAFINDAN DÜZENLENEN YENİ MÜŞTERİ BULMA TEKNİKLERİ KONULU SEMİNERE SATIŞ PAZARLAMA UZMANI EĞİTİMCİ HAKAN ÖMER GİDER KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), mevcut müşterilerle olan iletişimin sürdürülmesi ve yeni müşteriler bulma amacına yönelik olarak üyeleri için yeni müşteri bulma teknikleri konusunda seminer düzenledi. Seminer Otogar içerisinde bulunan MATSO Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımla yapılan eğitimi; Satış, Pazarlama Uzmanı ve Satış Eğitimcisi Hakan Ömer Gider verdi.
Eğitimde Müşteri kavramı ve tarihçesi, 21.yüz yılda müşterisinin beklentileri, klasik ve modern müşteri bulma yöntemleri, müşteriyi elde tutmak için ilişki yönetimi stratejisi, müşteriyi bırakma teknikleri ve nedenleri konuları hakkında Hakan Ömer Gider açıklamalarda bulundu.
Örnek olaylar ve canlandırmalarla konuların desteklendiği eğitimde Gider, “İşletmelerin en büyük kaynakları sadece malları ve makineleri değil aynı zamanda sahip oldukları müşterileridir. Uzun soluklu ve neredeyse sonsuza kadar yaşayacağını düşündüğümüz bu ilişkiler bir bakarsınız aniden biter ve yeni müşterileri bulmak oldukça maliyetli ve zaman gerektiren bir durum olur. Bu eğitim ile işletmelerin, var olan müşterileri ile devam eden iletişimleri esnasında yeni müşterilerde bularak, riski azaltabilmeleri hedeflenmektedir. Amacımız doğru ve uzun soluklu çalışacak müşteriyi bulmanın yollarını paylaşmaktır. Bizler bu bilgileri sizlere aktarıyoruz,yolu gösteriyoruz. Ama iş sizlerde bitiyor. Müşteriyi bulmak da, elde tutmak da, kaybetmek de sizlerin ellerinde” şeklinde konuştu.
MATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, Oda çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş’ın programı dolayısıyla eğitime katılamadığını, iştiraklerinden dolayı katılımcılara sevgi ve teşekkürlerini gönderdiğini belirterek sözlerine başlayan Arslan; satış ve pazarlama teknikleri, müşteri ilişkileri, mücevher danışmanlığı, temel pırlanta, uygulamalı girişimcilik, cankurtaran, hijyen, dış ticaret, birinci tip satış, pırlanta uzmanlık eğitimleri düzenlediklerini hatırlatarak, “Genel ve sektörler eğitimler düzenliyoruz. Üyelerimizi mesleki alanlarda eğitimlerle bilgilendiriyoruz. Mesleki bilgi ve becerilerini geliştiriyoruz. Eğitim çalışmalarımız sürecek” dedi.
Konuşmasında Turizm Fakültesi’ne de değinen Arslan,” Fakülte hayata geçince sosyo-ekonomik katkılar sağlayacaktır. Turizm sektörüne, eğitimimize, ekonomimize olumlu yansımaları olacaktır. On iki ay sosyo-ekonomik açıdan hareketli bir Manavgat’a katkı sağlayacaktır. Üniversite için 2 fakülte daha gerekli. Manavgat, bu 2 fakülteyi yaptıracak hayıra ve maddi güce sahiptir“ diye konuştu.
Fuar çalışmalarına da değinen Şükrü Arslan, şunları söyledi: ”Yurt içindeki fuarların dışında yurt dışındaki fuarlara da katılıyoruz. Bölge tanıtımı yapıyoruz. Daha önce de Oda yurt dışında fuarlara katılmıştır. Bu katılımlar kurumsal nitelikte değildir. İlk defa Odamız kurumsal olarak yurtdışı fuarlara katılmış ve stand açmıştır. Tanıtım çalışmalarımız büyük ilgi görmüştür. OSB için de çalışıyoruz. Yer konusunda araştırmamız var. En az 450 dönümlük bir alana ihtiyaç var. Bu konuda da kararlı bir şekilde çalışıyoruz. OSB’yi Manavgat’a kazandırmak istiyoruz “ şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!