Manavgat'ta yaya köprüsünün temeli Aydilge konseriyle atıldı

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta yaya köprüsünün temeli Aydilge konseriyle atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 10:39

Manavgat'ta yaya köprüsünün temeli Aydilge konseriyle atıldı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde ırmak üzerine yaptırılacak 55 metrelik yaya köprüsünün temeli Aydilge konseriyle atıldı.
Manavgat Belediyesi tarafından Manavgat Irmağı üzerinde yaptırılacak yaya köprüsünün temel atma törenine, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, siyasi partilerin ve meslek odalarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
'POLEMİK YAŞAMAK İSTEMİYORUZ'
Törende konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 2 dönemdir yaptıkları hizmetleri aktararak, çalışmalarıyla ilçenin çehresinin değiştiğini kaydetti. Başkan Sözen, "Görev anlayışımızda insan var, büyüklerimiz, yaşlılarımız var. Görev anlayışımızda kendimizi sorumlu hissettiğimiz bu ülkenin geleceği olarak gördüğümüz gençlerimiz var. Bütün projelerimiz insan odaklı. Bütün şevkimiz ve heyecanımızla çalışıyoruz ve çalışacağız. Çalışmalarımızı yaparken kimseyle yarışmıyoruz, kimseyle uğraşmıyoruz, kimseyle polemik yaşamak istemiyoruz. Sadece ve sadece hedefimiz sizlere hizmet etmek" dedi.
'İNSANLARI YÜRÜMEYE TEŞVİK EDİYORUZ'
Temeli atılan köprüyü yılbaşında bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Başkan Sözen, "Çok özel bir proje, bunu bitirir bitirmez ikinci bir yaya köprüsüne başlayacağız. Neden yaya köprüsü? İlk dönemimizde ve şimdi trafik master planları yaptık kenti tanıyalım ve kenti bilelim diye. Uzmanlık gerektiren raporlardı. Bize her defasında kenti yürütmemiz gerektiği yönünde raporlar verildi. Her evde, her dairede 3- 4 arabanın olduğu bir şehirde caddelerin buna yetmeyeceğini kente yürüme kültürünün, bisiklet kültürünün kazandırılması gerektiği ifade edildi. Bizler de o anlayışla bisiklet yollarımızı arttırıyoruz. Yaya köprüleriyle ulaşımı kolaylaştırıp, insanları yürümeye teşvik ediyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak 55 metre uzunluk, 5 metre genişlikteki köprüde bittiğinde ışık oyunları ve su gösterilerinin seyredilebileceğini anlatan Başkan Sözen, bu anlamda köprünün Türkiye'de tek olacağını vurguladı.
Başkan Sözen'in konuşmasının ardından köprünün temeli atıldı. Daha sonra sahneye çıkan şarkıcı Aydilge, söylediği şarkılarla katılımcıları coşturdu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!