Manavgat'ta PARDUS kullanımı başladı

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta PARDUS kullanımı başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 14:32

Manavgat'ta PARDUS kullanımı başladı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, 19 lise ve 14 ortaokulda bulunan akıllı tahtalarda yerli işletim sistemi PARDUS kullanılmaya başlandığını söyledi.
TÜBİTAK tarafından yerli ve milli işletim sistemi olarak 2003 yılında geliştirilmeye başlanan ve 2005 yılında ilk kararlı sürümü yayınlanarak kullanılmaya başlanan PARDUS işletim sistemi Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan okullarda kullanılmaya başlandı. Şubat 2017'de Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında 19 lise ve 14 ortaokul olmak üzere toplam 33 okulda akıllı tahtalar PARDUS işletim sistemine geçirildi. İkinci aşamasına geçilen proje kapsamında pilot uygulama amacıyla bir lisede akıllı tahtalarla birlikte bütün bilgisayarlarda PARDUS kullanılmaya başlandı. Pilot uygulama tamamlandığında ilçede bulunan bütün resmi okullardaki bilgisayarlar PARDUS sistemine geçecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, PARDUS'un adının Anadolu Parsı'ndan geldiğini, lisans ücreti olmayan Linux tabanlı yerli ve milli bir işletim sistemi olduğunu söyledi. PARDUS işletim sisteminin akıllı tahtalarda PARDUS ETAP ara yüzüyle kullanılmaya başlamasıyla birlikte milli eğitim müdürlüğü olarak proje hazırladıklarını belirten Sarıdemir, "Projemizin ilk aşamasında; Fatih Projesi kapsamında kurulumları tamamlanan 19 lise, 14 ortaokul olmak üzere toplam 33 okulumuzdaki toplam 728 etkileşimli tahtada PARDUS kullanılıyor. Okullarımızda 1027 öğretmenimize PARDUS tanıtım, bilgilendirme, kullanım eğitimleri verildi. Bu okullarda eğitim gören 14 bin 073 öğrencimiz yerli işletim sistemimiz PARDUS'la tanıştı. İlçemizde Fatih Projesi PARDUS kullanım kursu açılarak 19 öğretmene sertifika verildi ve kurslarımız açılmaya devam edecek. Projemizin ikinci aşamasına geçtik. İkinci aşamada bir lisemizdeki öğretmenler odası ve idari odalardaki tüm bilgisayarlara PARDUS işletim sistemi kurularak kullanılmaya başlandı.  Pilot uygulama tamamlanınca diğer okullarımızda da PARDUS kullanılmaya başlanacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!