Güncelleme Tarihi:
Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT'ta kantin işletmecilerine yönelik hijyen semineri gerçekleştirildi.
Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası, ilçede faaliyet gösteren okul kantini işletmecilerine yönelik eğitim semineri gerçekleştirdi. Seminere Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Manavgat Küçük Şelale Tesisleri'nde gerçekleştirilen seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Seminerin açılışında konuşan Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça, son 1 yılda 52 kantin işletmecisinin odaya kayıt olduğunu belirterek, sorunları dinlemek ve çözüm yolları bulmak amacıyla böyle bir seminer gerçekleştirdiklerini aktardı. Akça, "Hiç kimse kantinci olarak doğmadı, bu işin okulu da yok, onun için 'bu tür organizasyonlar ve seminerler yapın, sorunları bize getirin' derken Milli Eğitim Müdürlüğü bugün buraya icabet etmedi. Bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden 3 kadın buraya çocuklarıyla geliyorsa siz gelmek zorundasınız. Gelmiyorsanız o koltukta oturmayın" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş da gıda mevzuatı çerçevesinde işyerlerinde denetimler yaptıklarını belirtirken, "Bizim için en önemli denetimlerden biri de kantin denetimleridir. Çünkü siz çocuklara hitap ediyorsunuz, çocuklar da bizim geleceğimiz. Bu yüzden sizin yaptığınız iş çok önemli. Sizlerden isteğimiz tarihi geçmiş, bozuk ambalajlı ürün satmamanızdır. Kantinlerle ilgili çok fazla bir sıkıntımız yok. 2016 yılında yaklaşık 158 kantin denetimi yapıldı. İlçe olarak her iki dönemde de mutlaka bir sefer denetim yapılmaktadır" diye konuştu.
Demirtaş'ın konuşmasının ardından gıda denetçisi Meryem Yıldız Öcal tarafından kantin işletmecilerine, kantinlerde uyulması gereken hijyen kuralları üzerine sunum yapıldı. Sunumun ardından ise Manavgat Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yeşim Travoğlu Demirtaş, işletmecilerin sorularını yanıtladı.
FOTOĞRAFLI