Manavgat Belediyesi emekli kahvesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Manavgat Belediyesi emekli kahvesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2024 14:49

Manavgat Belediyesi emekli kahvesi açıldı

Haberin Devamı

MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediyesi Emekli Kahvesi düzenlenen törenle açıldı.

Aşağı Pazarcı Mahallesi 1001 Sokak ırmak kıyısında düzenlenen Emekli Kahvesi'nin açılış törenine Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, projenin önemine ve amaçlarına vurgu yaptı. Başkan Kara, "Göreve geldiğimiz günden beri insanların nefes alacağı yerler oluşturmaya çalışıyoruz. Emekli Kahvesi de verdiğimiz sözlerden bir tanesiydi. İnsanların sohbet etmesi, oyun oynaması, sayı sayması gerekiyor ki içeri kapatılıp erken bunamasın. Mesleğimi yaparken de şunu söylüyordum; 'Sakın ha oyun oynamayı bırakmayın, sakın konuşmayı bırakmayın çünkü eve kapatılırsanız erken bunarsınız.' Emekli Kahvesi'nin açılma nedenlerinden bir tanesi bu. Bir tanesi de kırsaldan ya da şehir içinden gelen insanlarımız ekonomik krizden dolayı çay içmekte, yemek yemekte zorlanıyorlar. Bütün insanlarımızın bir araya gelip, sohbet edebildiği alanlar oluşturmamız gerekiyor. Toplu olarak bir arada bulunabileceğimiz yerler, sorunlarımıza dayanışma gösterebildiğimiz yerler olmalıdır. Manavgat'ın tamamını dijitalleştirmek gibi bir amacımız var. Akıllı bir Manavgat olsun istiyoruz, akıllı bir kent diyoruz. Manavgat'ın her sokağını dijital bir sisteme dahil edeceğiz. Bu teknoloji çağında teknolojiyi yakalayabilirsek Manavgat'a çıta atlatabiliriz. İlk kent lokantamızı 10- 15 gün içerisinde açacağız. Emekçilerimiz gece gündüz çalışıyor, önümüzdeki hafta içi Tazı Kanyonu'nun açılışını yapacağız. Manavgat'ı layık olduğu yere getirene kadar, Manavgatlıların hepsinin yüzü gülene kadar gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Emekli Kahvesi'nin açılışına katılanlar kahvehanenin iç ve dış mekanlarını gezme fırsatı buldu. İç mekan, rahat oturma grupları ve sosyal etkinlikler için uygun alanlarla donatılmış durumdaki Emekli Kahvesi'nde geniş bahçe düzenlemesi de bulunuyor. Törenin ardından açılışa katılanlar kahvehanede sunulan çeşitli ikramların tadına baktı ve keyifli vakit geçirdi. Emekliler, bu Emekli Kahvesi'nin açılmasından duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdiler. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!