Ilıca'ya engelsiz yaşam merkezi açılacak

Güncelleme Tarihi:

Ilıcaya engelsiz yaşam merkezi açılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 16:13

Ilıca'ya engelsiz yaşam merkezi açılacak

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, Ilıca Mahallesinde yaptırılan 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin çok yakında açılacağını söyledi.

Manavgat'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, programın ardından engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi. Engelli vatandaşlar ve aileleriyle tek tek ilgilenen Başkan Sözen günün anısına hatıra fotoğrafları da çektirdi. Başkan Sözen engelli vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Ilıca Mahallesi'nde Manavgat Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nin çok yakında hizmete açılacağının müjdesini verdi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ÇOK YAKINDA

Manavgat Belediyesi tarafından yaptırılan yaşam merkeziyle kentin en önemli sosyal ihtiyaçlarından birinin de ortadan kaldırılması hedefleniyor. Yapımı devam eden Manavgat Belediyesi Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi'nde el sanatları atölyeleri, müzik atölyesi, ailelerin çocuklarını emanet edebileceği nefes kreşi, kariyer planlama birimi, seracılık eğitimi, görme engelli kütüphanesi, görme engellilere özel bilgisayar sistemi gibi birçok faaliyet alanı yer alacak. Belediye Başkanı Sözen, kentte yaşayan engelli vatandaşların tamamen sosyal hayatına katkı sağlamaya yönelik oluşturulan bu merkezin açılışının en yakın zamanda yapılacağını belirtti.

'ENGELSİZ MANAVGAT'I HEP BİRLİKTE, SEVGİYLE OLUŞTURALIM'

Manavgat Belediyesi olarak engelli vatandaşlara gereken ilgi ve önemi gösterdiklerini vurgulayan Başkan Sözen, "Hayata geçirdiğimiz birçok projeyle kentte yaşayan 2 bini aşkın engelli vatandaşımıza destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Belediyemizin tüm yeni yapılan projelerinde caddelerimiz, sokaklarımız engelli vatandaşlarımızın yürüyebileceği şekilde dizayn edilmeye devam etmektedir. Akülü engelli aracına ihtiyacı olan kardeşlerimizin taleplerini ise geri çevirmeden anında yerine getirmek ise belediyemizin bir ilkesi haline gelmiştir. Engelli vatandaşlarımızın bireysel ihtiyaçlarını ayrımsız ve eksiksiz bir şekilde karşılamak için de canla başla çalışıyoruz. Bu tür çalışmalarımız artarak devam edecektir. Şunu unutmamalıyız ki engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihi değildir. Şu ya da bu nedenle bizler de yarın engelli olabiliriz. Engelsiz bir Manavgat'ı hep birlikte sevgiyle oluşturalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın engellerinin kaldırılmasını ve daha huzurlu ve umutlu bir gelecek geçirmelerini temenni ederim" dedi.

ENGELSİZ PROJELER DEVAM EDİYOR

Manavgat Belediyesi tarafından kentte Engelsiz İletişim Merkezi, Engelsiz Kafe, Engelsiz Park ve Engelli Aracı Şarj İstasyonu projeleri hayata geçirildi. Ayrıca belediye bünyesinde oluşturulan engelli birimi de tüm hızıyla çalışmalarını sürdürürken, engelli transfer aracı ve servis aracı olmak üzere iki araç da yılda 500 engelli vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Kentte yaşayan engelli vatandaşlar Manavgat Belediyesi'nin engelli tercümanlık hizmetinden de yararlanabiliyor. Ayrıca kentteki engelli vatandaşların da plajlardan rahatça yararlanabilmesi için 'Özgür Plaj' projesi hayata geçirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!