Manavgat’tan Da Tepkiler Yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Manavgat’tan Da Tepkiler Yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 14:43

MANAVGAT DEVLET HASTANESİ YÖNETİCİSİ VE BAŞHEKİMİ DR. MEHMET ÇINAR, ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLMESİ İÇİN İDAMIN GERİ GETİRİLMESİNİ İSTEDİ

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi, Antalya’nın Manavgat ilçesinde de hekimler ve sağlık çalışanları tarafından kınandı.
Manavgat Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Mehmet Çınar yaptığı basın açıklamasında, "Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında uğradığı hunharca bir saldırı sonucunda şehit edildi. Hiç şüphe yok ki başta sağlık çalışanları olmak üzere doktorumuzun şehit olduğu haberini öğrenen her insan derinden sarsılmıştır. Rahmetli Ersin Arslan’ın ardından Kamil kardeşimizin de şehit edilmesi, sağlıkta şiddetin geldiği noktayı açıkça göstermektedir. İnsan bile demeye dilimin varmadığı bir cani, hasta yakını insanlara yardım etmek ve hayat kurtarmak dışında hiçbir amacı olmayan arkadaşımızı, meslektaşımızı hunharca katletmekten çekinmemiştir. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Maalesef söylenecek fazla bir şey kalmadı. Bu şiddetin son bulması için ne yapılması gerekiyorsa acilen yapılmalıdır" dedi.
Konuşmasında "Biz sağlıkçılar, bu milletin öz evlatlarıyız. Halkımızdan bizlere sahip çıkmaları için çağrıda bulunuyorum" diyen Dr. Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Lütfen bu şiddete dur denilsin. Hasta yakını olduğu iddia edilen bir cani, bir hiç uğruna bu ülkenin bir değerini katledebiliyor. Bunun izahını kimse yapamaz. Bu olay karşısında bir akıl tutukluğu yaşıyoruz. Buradan Türk Milletine, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çağrıda bulunuyorum. Bu cani, hak ettiği cezayı almalıdır. Gerekirse idam cezası uygulanmalıdır. Bu canileri bu tür eylemlerden caydırabilmek için gerekirse en ağır cezalar verilmelidir. Sağlıkta şiddet, kadına şiddet gibi şiddet sarmalından bu toplumu kurtarmamız gerekiyor. Son derece moralsiz ve motivasyonu olmaksızın mesaiye başlıyoruz. Biraz sonra bu halimizle işimizin başına dönecek ve şifa dağıtmaya çalışacağız. Bu tür şiddet olaylarını gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezaları görmemesi, bu olayların devam etmesi sağlık çalışanlarında güven kaybına yol açacaktır. Motivasyonlarını kaybedecek, özgüvenleri zedelenecektir."
Dr. Çınar’ın konuşmasının ardından hastane bahçesinde toplanan sağlık çalışanları ve vatandaşlar hayatını kaybeden Kamil Furtun için dua etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!