Manavgat Kaymakamı Günlü, Manavgatlıları Proje Hazırlamaya Çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Manavgat Kaymakamı Günlü, Manavgatlıları Proje Hazırlamaya Çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 16:25

MANAVGAT KAYMAKAMI NAZMİ GÜNLÜ, MANAVGATLILARDAN PROJE HAZIRLAMALARINI VE DESTEKLEMELERDEN YARARLANMALARINI İSTEDİ

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ‘Küçük Ölçekli İşletmeler’, ‘Sosyal Kalkınma’ ve ‘Sürdürülebilir Çevre’ alt başlıklarında 2016 Mali Destek Programları için çıktığı teklif çağrısı kapsamında Manavgat’ta bilgilendirme toplantısı düzenledi. Projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 8 Nisan 2016, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 15 Nisan 2016 olduğunu hatırlatılan toplantılarda, hangi projelerin kabul göreceği, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu gibi konularda ayrıntılı bilgiler veriliyor.
BAKA, toplam 12 milyon TL bütçesi bulunan 2016 Yılı Mali Destek Programlarını ilgili konulardaki projelere açtı. BAKA, Yeni Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantılarını il merkezlerinin yanı sıra Burdur, Antalya ve Isparta’nın ilçelerinde de sürdürüyor. Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü. Manavgat belediye Başkan yardımcısı Hasan Şimşek, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve işletme yetkilileri hazır bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Türkiye’de bölgesel kalkınma faaliyetlerini organize etmek üzere kalkınma ajanslarının kurulduğunu belirterek “Bu ajanslardan biriside ilimiz ve komşu illerimizi kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansıdır. Yılın belli dönemlerinde kalkınma ajansları proje çağrıları yapmak istiyorlar. O proje çağrıları genelde iki kısımda ele alınıyor. Bir tanesi kar amacı güden kuruluşlarla ilgili diğeri de kar amacı gütmeyen kuruluşlarla ilgili. Yine BAKA 2016 yılıyla ilgili bir proje çağrısını ilçemizde toplantı yapıyor. Bununla ilgili kalkınma ajansımızın internet sitesinde bilgi olmakla birlikte arkadaşlarımız bugün bizlere bir bilgilendirme daha yapacaklar. Burada önemli olan netice itibariyle ortada belli amaçlar için ayrılmış bir kaynak var. Bu kaynaktan faydalana bilmek içinde proje hazırlamak gerekiyor. Biz bu kaynaktan ne kadar çoğunu İlçemize alabilirsek, bu kaynaktan ilçemizi ne kadar çok faydalandırabilirsek bizim için o kadar büyük başarı olmuş olur. Bu anlamda ben gerek şartları tutan kar amacı güden işletmelerimizden gerekse kar amacı gütmeyen kamu kurumları mahalli idaremiz dernekler odalar gibi sivil toplum kuruluşlarından bu başlıklarda kendi faaliyet alanlarına uyan hususlarda olabildiğince bu işi ciddiye almalarını, olabildiğince fazla proje hazırlanması için çaba sarf etmelerini istirham ediyorum. Netice itibariyle ayrılmış olan bir kaynak var. Bu kaynağın dağıtım esasında genel anlamda tüm proje çağrılarımızda olduğu gibi amaca uyan iyi hazırlanmış projelere dağıtılıyor. Önemli olan bu amaçlar çerçevesinde iyi proje hazırlamak. ne kadar çok iyi proje hazırlarsak mevcut kaynaktan önce kurumlarımız daha sonrada ilçemiz olarak o kadar fazla faydalanmış oluruz. Biz kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Kaymakam Günlü’nün açılış konuşmasının ardından BAKA Program Yönetim Birimi uzmanı Abdurrahman Özsoy ‘Küçük Ölçekli İşletmeler’, ‘Sosyal Kalkınma’ ve ‘Sürdürülebilir Çevre’ alt başlıklarında 2016 Mali Destek Programları hakkında bilgi verdi. Bu yıl 3 yeni alanda mali destek verecek BAKA, imalat sanayisinde faaliyet gösteren 1-9 arasında işçi çalıştıran ve cirosu da 1 milyon TL’den az olan ‘mikro’ tanımındaki işletmeler ile çalışan sayısı 50’den cirosu da 8 milyon TL’den az ‘Küçük’ işletme sınıfındaki KOBİ projelerini, ‘engelli, kadın ve genç işsizlerin sosyo-ekonomik hayata katılımlarının sağlanarak yaşam kalitelerinin yükseltilmesi’ni hedefleyen sosyal kalkınma projeleri ile çevrenin korunması, atık geri dönüşümünün sağlanması ile çevre bilincinin oluşturulmasını hedefleyen ‘sürdürülebilir çevre’ projelerini kabul edecek. BAKA, daha önce uyguladığı proje çağrıları başlamadan 3 ay önce kurulma şartını kaldırdı ve fikri olan ‘mikro’ veya ‘küçük’ işletmesini kurup programa başvurabilecek.
Doğrudan finansman desteği sağlayacak mali destek programına projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 8 Nisan 2016, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 15 Nisan 2016 olduğunu hatırlatılan toplantılarda, dikkat edilmesi gereken noktalar, hangi projelerin kabul göreceği, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu gibi konularda ayrıntılı bilgiler verildi. 2016 Mali Destek Programları’na proje başvuruları, BAKA’nın Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılabilecek. Bu tarihten sonra Ajansa ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. Desteklenecek proje konuları şu şekilde:
Program kapsamında; yüzde 50 oranına kadar desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 8 milyon TL’dir. Çalışan sayısı 10’dan cirosu da 1 milyon TL’den az olan ‘Mikro’ tanımındaki KOBİ projeleri için 3 milyon TL’lik bütçe ayrıldı ve projeler 150 bin TL’ye kadar hibe desteği alabilecek. Cirosu 8 milyon TL’den ve çalışan sayısı da 50’den az olan ‘Küçük’’ olarak tanımlanan KOBİ projeleri için de toplam 5 milyon TL bütçe ayrıldı ve 300 bin TL’ye kadar destek verilecek.
Sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek üzere engelli, kadın ve genç işsizlerin sosyo-ekonomik hayata katılımlarının sağlanmasına katkı verecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 2 milyon TL olarak belirlendi. Yüzde 90 oranına kadar desteklenecek projelere 25 bin ile 150 bin TL arasında destek verilecek. Programa, STK’lar, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile mesleki eğitim merkezleri proje sunabilecek. Batı Akdeniz Bölgesi’nde çevrenin korunması ve doğal kaynakların tasarruflu ve etkin kullanımına ilişkin farkındalığın artırılması, çevre kirliliğini önleyici faaliyetlerin teşvik edilmesi, çevre kirliliği ve kirliliğin yol açtığı tahribat ile mücadele edilmesini amaçlayan program için ayrılan bütçe 2 milyon TL. Kar amacı gütmeyen STK’lar, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, OSB’ler ile küçük sanayi sitelerinin projeleri kabul edilecek. Yüzde 80 oranına kadar desteklenecek projelere 25 bin ile 150 bin TL arasında destek verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!