LÖSEV’İN GÖNÜLLÜ MELEKLERİ

Güncelleme Tarihi:

LÖSEV’İN GÖNÜLLÜ MELEKLERİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2019 10:46

LÖSEV temsilcileri ve Lösemi hastalığı ile mücadele eden çocuklar ve gençler, Hürriyet Akdeniz editör masasının konuğu oldu. Çocukların verdiği her mesaj topluma ders niteliğindeydi.

Haberin Devamı

LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yöneticileri ile Lösemi ile savaşan çocuk ve gençler Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Hürriyet Akdeniz’i ziyaret etti. Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Koordinatör Yardımcısı Füsun Emecan Özcan, Batı Akdeniz’de bine yakın Lösemi hastası olduğunu vurguladı.

LÖSEV’İN GÖNÜLLÜ MELEKLERİ

EL ELE VERMELİYİZ

Lösemi ile mücadele eden ailelerin yüzde 90’nının asgari ücret ve altında gelire sahip olduğuna dikkati çeken Özcan, “Lösemi çok zor bir hastalık. Özellikle maddi açıdan aileleri ciddi şekilde yıpratıyor. İşte bu nedenle tüm hastalara ulaşmaya, onlara sadece manevi olarak değil maddi olarak da destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

LÖSEV’İN GÖNÜLLÜ MELEKLERİ

LÖSEV KAPI KAPI GEZMEZ

Batı Akdeniz illerinde çok kapsamlı çalışmalar yapıldığını kaydeden Özcan, “Destekçi sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Ancak bunu yaparken kesinlikle kapı kapı gezip maddi destek istemiyoruz. Maalesef kurumumuzun adını kullanarak haksız kazanç elde edenler ise bizim için çok büyük bir sorun haline geldi” diye konuştu.

HAKLARIMIZI KULLANIYORUZ

Antalya Emniyet Müdürlüğü ve ilgili tüm kurumlarla diyalog halinde olduklarının altını çizen Özcan, şöyle devam etti: “Sahte yardım derneklerinin kurumlara verdiği zararı engellemek adına tüm yasal haklarımızı kullanıyoruz. Bazı illerde ciddi aşamalar kaydettik. Umarım Antalya’da da bunu sağlayabiliriz.”

HAYALLERİ GERÇEK YAPALIM

Antalya’da LÖSEV markasıyla özel bir mağaza açtıklarını vurgulayan Özcan, “Kurumumuza destek olmayan isteyen herkesi mağazamıza bekliyoruz. Mağazamızda hediyelik eşyalar hatta yöresel ürünler bile var. Yapacağınız küçük bir alışveriş bile bir çocuğumuzun hayallerinin gerçekleşmesini sağlayabilir” dedi.

LÖSEV GÖNÜLLÜLERİ NE DEDİ?

Yusuf Deniz Kaya (12): Maskemizden, bizden korkmayın.

Haberin Devamı

Fatma Nur Korkut (11): Lösemi değil iyilik bulaşır.

Buğlem Dirik (8): Herkes Lösemi’yi bilmeli, bizi anlamalı.

Emirhan Kaş (11): Maskemizi görenler bizden uzaklaşmasın.

Mirkan Kayra Kaplan (10): Maskem sadece iyilik bulaştırır.

Erva Türkay (22): Ben Lösemiyi yendim, herkes yenebilir.Kanserin ne demek olduğunu herkes öğrenmeli. Maskemizi görenler korkuya kapılabiliyor. Ön yargıların tamamı bilinçsizlikten kaynaklanıyor.

Irmak Belkıs Kaya (6): Biz mikrop saçmıyoruz, mikrop kapmamak için maske takıyoruz.

Yaren Kaymak (16): Lösemi hastası hiç kimse mücadeleyi terk etmemeli. Biz yürüttüğümüz çalışmalarla hastalıkla mücadelemizi güçlendiriyoruz. Birlikteliğimiz ne kadar artarsa hastalığı yenme şansımız da o kadar artar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!