KUYRUK GERİ DÖNDÜ

Güncelleme Tarihi:

KUYRUK GERİ DÖNDÜ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2020 09:08

Antalya Adalet Sarayı önünde yapılan HES kontrolleri izdihama dönüştü. Metrelerce kuyrukta bekleyip HES kodu sorgusunda risk görüldüğü için içeri alınmayan vatandaşlarla güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

KAMU kurumlarına Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş zorunluluğunun ardından Antalya Adalet Sarayı önünde Kovid-19 salgınına rağmen akıl almaz görüntüler oluştu. Sabah saatlerinde izdiham oluşan Adliye binası girişinde zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun Kovid-19 ile mücadele için aldığı kararla uygulamaya giren zorunluluk nedeniyle hem Antalya Adliyesi’nin bahçesinde hem de önündeki yolda uzun kuyruklar oluyor. Girişteki güvenlik kontrolü kapsamında yapılan HES kodu taramasında risk görülen vatandaşlar içeri alınmıyor.

METRELERCE KUYRUK
Metrelerce uzayan kuyrukta uzun süre sıra bekleyen vatandaşlar maske kuralına uysa da sosyal mesafe koşullarının sağlanamadığı görülüyor. Kapıdaki HES sorgusunda risk tespit edilen ve önlem olarak Adliye’nin içine alınmayanlar, kuyrukta bekleyenler için büyük risk oluşturuyor. Sıcak hava şartlarında oluşan bu kalabalık salgının yayılmasına davetiye çıkarıyor.

Haberin Devamı

KAPIDA RİSK SORGUSU
Duruşmaların pandemi tedbirleri sağlanarak devam ettiği Antalya Adliyesi’nde yoğun mesai yapan avukatlar, her gün hukuki işlemler ve dava takibi için gelen yaklaşık 40 kişinin HES kodu sorgusunda risk çıktığı için içeri alınmadığını belirtiyor. Bu nedenle kapıda güvenlik görevlileriyle vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlik ve atışmalar yaşanıyor.

BAKMADAN GEÇME!