KURULTAY ATEŞİ ANTALYA’YI SARDI

Güncelleme Tarihi:

KURULTAY ATEŞİ ANTALYA’YI SARDI
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 10:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasındaki ‘kurultay atışması’ Antalya örgütünü de içine çekti.

Haberin Devamı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıklamaları sonrası parti içinde başlayan ‘olağanüstü kurultay’ tartışması Antalya örgütünü de hareketlendirdi. 28 isimden oluşan CHP Antalya kurultay listesi içindeki bazı delegelerin örgüt içinde nabız yokladığı öğrenilirken, 24 Haziran seçimleri öncesi milletvekili aday listesine giremeyen bazı eski vekillerin de kurultay sürecini desteklediği konuşuluyor.

TOPLANTI YAPILACAK

Kurultay delege listesi içinde yer alan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Partide değişim gerekip gerekmediğinin kararını kurultay delegeleri verecek. Ancak bana göre yerel seçim öncesi kurultay yapılması parti için uygun değil. Keşke bu konu seçim sonrasına aktarılsaydı da biz tüm yoğunluğumuzu yerel seçim çalışmalarına verseydik. Antalya’da imza aşamasına gelen bir konu da yok. Sadece herkesin kendine göre fikirleri var. Gerekirse tüm delegeler bir araya gelecek” dedi.

ÇAĞRI DOĞRU DEĞİL

Haberin Devamı

Olağanüstü kurultay tartışması ile ilgili en net açıklama ise CHP Antalya eski İl Başkanı Semih Esen’den geldi. Kurultay delegesi olduğunu hatırlatan Esen, şöyle dedi: “Seçim sonrası başkanlık tartışması çıkarmak, kurultay çağrısı yapmak halka güven vermez. Bir parti seçimden sonra başarı elde edemediyse elbette kendini sorgulamalı. Fakat bu sorgulama genel başkandan başlamamalı. Ben kurultay çağrılarını doğru bulmuyorum.”

kutu
ANTALYA DELEGELERİ

CHP Antalya kurultay delegeleri şu isimler oluşuyor: Ümit Uysal, Abdullah Akbaba, Etem Ay, Muhittin Böcek, Mustafa Gül, Aliye Çoşar, Mustafa Çetin, Yıldıray Çıldır, Nilüfer Deveci, Semih Esen, İsa Eser, Turgay Genç, Ömer Güven, Ahmet Kumbul, Serkan Küçükkuru, Ömer Zavlak Zafer Menekşe, Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu, Sevgi Doğan, Kemal Bilal Öner, Mehmet Özbey, Halil Payam, Şükrü Sözen, Hasan Şahin, Ali Takavut, Kenan Yıldız, Nuran Yılmaz, Özcan Yılmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!