Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2017 10:37

Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde ilçede 2 noktada kurban satış yeri hazırladı.

Manavgat Belediyesi, Kavaklı Mahallesi ve Çeltikçi Ulukapı Kavşağı'nda kurban satış pazarı kurdu. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurban satıcılarının katılımıyla yaptığı kura çekimi sonucunda satış noktalarını tahsis etti. Kurban satış yerlerinin etrafını çeviren ve hayvan giriş çıkışlarını kontrol altına alan belediye ekipleri, bu noktaları yine satıcı ve diğer vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları şekilde düzenledi.

KURBAN ATIKLARI İÇİN ÇÖP POŞETİ

İlçe merkezinde hazırlanan 8 kurban kesim yerinde de hazırlıklar tamamlandı. Manavgat Belediyesi kurban atıklarının çevre sağlığını tehdit etmemesi için vatandaşa ücretsiz çöp poşeti dağıtacak. Belediye ekipleri çevre sağlığına uygun, ağzı bağlı sızdırmaz çöp poşetlerini cami çıkışlarında ve kurban kesim alanlarında dağıtımını yapacak. Vatandaşların kurban atıklarını çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde ağzı bağlı poşetlerde bırakmaları belirtildi.

Belediye ekipleri gıda satışı yapan iş yerine yönelik denetimlerini arttırdı. Vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde hizmet alması için çalışma yürüten zabıta ekipleri, 490 iş yerinin denetlenmesi sonucunda halk sağlığını tehdit eden 31 iş yerine ticaretten men cezası verdi.

"HERŞEY HALKIMIZ İÇİN"

Hijyenik ve sağlıklı bir ortamda vatandaşların kurbanlarını kesebilmeleri için çalışma yürüttüklerini söyleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye ekiplerinin bayram hazırlığını tamamladığını söyledi. Başkan Sözen, “Vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda kurban kesimi yapmalarını istiyoruz. Ekiplerimiz bayram süresince yoğun mesai harcayarak halkımızın ve çevremizin sağlığına uygun bir şekilde denetim yapacak. Şimdiden bütün halkımızın mübarek kurban bayramını kutluyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!