Kumluca'da konferans

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada konferans
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 12:07

Kumluca'da konferans

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde milli tarım, tarımın geleceği, yerel yönetimler ve güncel sorunların tartışıldığı konferans düzenlendi.
CHP Kumluca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansta, milli tarım, tarımın geleceği, yerel yönetimler ve güncel sorunlar konuşuldu. Konferansa, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer ve Akdeniz Üniversitesi Eğitim-İş Temsilcisi Mehmet Kubilay Önal konuşmacı olarak katıldı. Konferansın moderatörlüğünü ise Atatürkçü Düşünce Derneği İl Başkanı İbrahim Daş yaptı. Kumluca Sanayi Sitesi'ndeki bir restoranda yapılan konferansı CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner ve çok sayıda vatandaş takip etti.
AÜ Eğitim-İş Temsilcisi Mehmet Kubilay Önal, eğitim sisteminin yanlışlıklarıyla ilgili konuştu.
Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Vahap Tuncer, çiftçiye verilmesi gereken desteğin yasada belirtilmesine rağmen verilmediğini savundu. Tuncer, "Verilen destekler açısından sadece mazota bakmanız yeterlidir. Türk çiftçisi yılda 4 milyon ton mazot kullanıyor. Bu mazotun yüzde 65'i vergidir. Bu kadar mazotta 10 bin TL'nin üzerinde vergi ödüyor. Devlet çiftçiye verdiği desteğin 10 katını vergiyle geri alıyor" dedi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da "Biz belediyeciliği iki hizmet koluna ayırdık. Bunlar, sosyal hizmetler ve asli hizmet görevleridir. Asfalt satın almıyoruz. Asfalt şantiyesi kuruyoruz. Park ve bahçelerde kullanacağımız çiçek ve ağaç fidanlarını 30 dönümlük seralarımızda kendimiz üretiyoruz. Bir şişe suyu en karlı şekilde almanın yollarını arıyoruz. Çünkü bu milletin hakkını çarçur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Biz fırsat eşitliğine inanan bir belediyeyiz. Turuncu Masamız var. Ta Almanya'dan arayan bir vatandaşın Muratpaşa'daki evinin önündeki ağacının budamasını yapıp, suyunu, gübresini veren, öğrencisinin matematik problemini çözemeyen bir velinin sorusunu bile cevaplayan bir belediyeyiz. Çünkü biz insana insan olarak bakıyoruz. Hiçbir insanı ayırt etmiyoruz" diye konuştu.
Program soru cevap bölümüyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!