Kumluca'da Kalem Kırma Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada Kalem Kırma Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 09:52

Kumluca'da Kalem Kırma Şenliği

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde Kalem Kırma Şenliği düzenlendi.

Kumluca Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart pazar günü yapılacak YGS sınavına girecek 12'nci sınıf öğrencilerine moral, motivasyon sağlamak ve taktikler vermek amacıyla Kalem Kırma Şenliği yapıldı. Kumluca Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, bu yıl Kumluca'da 1000'in üzerinde lise son sınıf ve mezun öğrencinin YGS'ye katılacağını söyledi. Sınav öncesi öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Girgin, "YGS öncesi geçen yıl başlattığımız kalem kırma şenliğimizi bu yıl da devam ettiriyoruz. Sizler için gireceğiniz sınav ne kadar önemliyse bizler için de aynı şekilde önemli. Ancak bu sınavlar hiçbir zaman hayatın sonu değil. Kendinizi başarıya motive edin kazanan siz olacaksınız" dedi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da belediye olarak eğitime birçok konuda destek verdiklerini ve etkinlikler düzenlediklerini anlatırken, şenliğin de bunlardan biri olduğunu kaydetti. Çetinkaya, "Bu gireceğiniz sınav hayatınızdaki ne ilk sınav ne de son sınav olacak. Daha çok sınavlara gireceksiniz. Mezara girene kadar her birimiz değişik sınavlardan geçiyoruz. Bu sınav bugüne kadar girdiğiniz sınavlardan farklı değil. 12 Mart'ta gireceğiniz sınavda da Allah yardımcınız olsun" diye konuştu.

Sosyal hizmet uzmanı ve yazar Refik Akten'in başarılı olmak adına yaptığı söyleşinin ardından Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan skeç gösterildi. Daha sonra düğün salonunda bulunan tüm öğrenciler hep birlikte sınav stresine son vermek amacıyla YGS andı okuyarak yanlarındaki kurşun kalemleri kırdı. Salon dışında ise öğrenciler ve etkinliğe katılan protokol üyeleri kendileri için hazırlanmış balonları sınavın iyi geçmesi dilekleriyle gökyüzüne bıraktı. Etkinliğe katılan öğrenciler sınav öncesi kendileri için büyük bir moral ve motivasyon olacağına inandıkları etkinlik için emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!