Kumluca'da Gıda İhtisas OSB toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada Gıda İhtisas OSB toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 14:31

Kumluca'da Gıda İhtisas OSB toplantısı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) müteşebbis heyet toplantısı yapıldı.

Kumluca Gıda İhtisas OSB müteşebbis heyet toplantısı Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) toplantı salonunda yapıldı. KUTSO Meclis Başkanı Mehmet Çetintürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, KUTSO Başkanı Murat Günay ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı. Toplantıda yapılan seçimlerde müteşebbis heyet başkan vekilliğine Mehmet Çetintürk, yönetim kurulu asil üyeliklerine ise Hüsamettin Çetinkaya, Murat Günay, Muhittin Onaran, İbrahim Uğur Çakır ve Muharrem Şahin seçildi.

Seçimin ardından üyeleri bilgilendiren Başkan Çetinkaya, Gıda İhtisas OSB kurulması çalışmalarında yaşanan yer sorununun ilçe ve bölgede tarımının gelişmesini sekteye uğrattığını belirterek, alternatif arayışlar içinde olmaları gerektiğini söyledi. Son yapılan OSB toplantısında gündeme gelen Kumluca Belediyesi'ne ait Mavikent Mahallesi'ndeki yaklaşık 110 dekarlık arsayla ilgili belediye olarak paketleme tesisi ve tarımsal sanayi ürünleri işleme yeri çalışmalarının hızla devam ettiğini aktaran Çetinkaya, "Bu arsa imar planında tarımsal paketleme tesisi olarak işlenmiş. Bunun dışında İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz ve şehir plancıları arsa üzerinde çalışıyor. Şubat meclisinde gündemimizde olacak. Burada kurulacak paketleme ilçemiz ve bölgemiz tarımının gelişmesinde, marka değer oluşmasına ve üretilen ürünlerin hak ettiği değeri kazanmasında büyük katkısı olacağını düşünüyorum" dedi.

Kumluca'nın tarımda kaliteyi yakaladığını, pazarlamada da aynı kaliteyi yakalaması halinde üretilen ürünlerin hak ettiği değeri bulacağını kaydeden Çetinkaya, yapılacak çalışmanın batı Antalya'daki tarımsal faaliyetlerin tamamına olumlu katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Daha önce kurulması planlanan OSB arazisindeki çalışmaların da devam etmesi gerektiğini ve buranın genel organize sanayiye dönüşmesinin daha uygun olacağı kanaatinde olduğunu vurgulayan Çetinkaya, şöyle dedi:

"Tarımda 2001-2005 yıllarında yakaladığımız değişim hamlesini tekrar yakalamak için fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Bunun için ne kadar zaman kaybedersek, bu her zaman bizim aleyhimize. Bir an önce bölge tarımının önünü açacak, rakiplerimizle yarışmada bize ivme kazandıracak çalışmalara başlamamız gerekiyor. Bahsettiğim alanda yapılacak paketleme tesislerinin bu konuda bölge tarımımıza lokomotif olacağını düşünüyorum. Belediye olarak çalışmalarımızı bu yönde hızlı şekilde devam ettiriyoruz."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!