Kumluca'da bilgilendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada bilgilendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 11:45

Kumluca'da bilgilendirme toplantısı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde yeni hal yasasına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca'da 5'incisi düzenlenen Domatexpo Fuarı kapsamında yapılan toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Hakan Çalış, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı uzmanı Mahmut Erkan, 'yeni hal yasası' konusunda komisyoncu, tüccarlar ve Antalya bölgesindeki toptancı hal müdürlerini bilgilendirdi.

Kumluca Toptancı Halinde gerçekleştirilen toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Toptancı Haller Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı, Kumluca, Finike, Demre ve Alanya ilçelerindeki komisyoncular dernek başkanlarının yanında Antalya bölgesindeki tüm toptancı hal müdürleri katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Hakan Çalış, yeni yasa çıkarmadıklarını, mevcut yasalar üzerinde küçük değişiklikler yaptıklarını belirterek, "Tüccarlarımızın, komisyoncularımızın ve hal yöneticilerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Her defasında 'yeni hal yasası hazırlanırken, tüccarlardan, komisyonculardan görüş alınmadı' diyorsunuz. Bu yasa ne tüccarlar ne komisyoncular, ne tüketiciler ne de üreticiler için çıktı. Bu yasa bu sektörlerin ve daha başka sektörlerin sorunlarını çözmek için çıktı. Yasa çıkarken sadece bir sektörün menfaati gözetilirse o yasa adaletli bir yasa olmaz. Sıkıntılar bu yüzden doğuyor. Buna bağlı olarak her kesimi mağdur etmemek için mevcut yasa üzerinde zaman zaman değişiklikler yapıyoruz. Buraya şikâyetlerinizi ve taleplerini almaya geldik. Her sorun çözülecek. Bir sorunu çözerken bir kesimin rahatsız olmaması için titizlikle çalışıyoruz. Rahat olun" dedi.

Komisyoncular üretimden tüketime kadar olan izlenebilirlik konusunda bildirimin fatura şeklinde olmasını istedi. Daire Başkanı Hakan Çalış, bildirim şeklindeki uygulamanın devam edeceğini söyledi. Komisyoncular, tüccarlar ve hal müdürleri yaşadıkları sorunları Daire Başkanı Hakan Çalış'a iletti. Bazı dernek başkanları da hal rüsumları, nakliye ve hal çıkışlarını içeren dosya takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!