Sezona hazırlanan güreş develerine sulu serinlik

Güncelleme Tarihi:

Sezona hazırlanan güreş develerine sulu serinlik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2024 12:10

Sezona hazırlanan güreş develerine sulu serinlik

Haberin Devamı

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde develerini güreş sezonuna hazırlayan Sait Öztürk, hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı günlerde hayvanlarını suyla serinletiyor.

Kumluca'da güreş devesi sahibi Sait Öztürk hayvanlarını güreş sezonu sonrası yeni sezona hazırlıyor. 'Salih Bey', 'Salih Bey Baron', 'Salih Bey 07'nin de aralarında bulunduğu ünlü 5 güreş devesi sahibi Sait Öztürk, yaz mevsimi boyunca hayvanlarını arpa, burçak, fiğ ve yonca ile besleniyor. Sait Öztürk, hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı günlerde ise develerini suyla serinletmeye çalışıyor.

Sait Öztürk, "Mart ayından sonra güreşler tamamlanıyor. Develer bu süre içinde beslenmeye geçiyor. Tüylerini atıyorlar. Havaların da çok ısınması ile birlikte haftanın bir, iki günü serinletiyoruz. Yıkıyoruz. Malum hava 40 derece. Nemle birlikte 45- 50 dereceyi buluyor. Hayvanların da serinlemeye ihtiyacı var. İyi bakılması lazım. Altlarının çok temiz olması lazım. Eylüle kadar böyle yapacağız. Eylülden sonra tüyleri yeniden çıktıktan sonra bu işlemleri yapmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

5 güreş devesi olduğunu anlatan Sait Öztürk, "Küçük kızımın adını verdiğim 'Küçük Zülal' ve büyük kızımın adını verdiğim 'Beyzade' develerimiz de var. Bu yıl sahalarda 5 havutlu devemizle güreşeceğiz. Çanakkale'den aşağı tüm güreşlere davetliyiz" diye konuştu.

Türkiye şampiyonlarından 'Salih Bey Baron' adlı devesinin Türkiye'nin Kırkpınar'ı sayılan Selçuk Güreşleri'nde derece yapıp birincilik kupası aldığını aktaran Sait Öztürk, devesinin ilçenin gururu olduğunu sözlerine ekledi. Sait Öztürk ayrıca develerinin günlük iki bağ fiğ ve yonca, 7- 8 kilo yem yediğini ve ortalama 100 litre de su içtiğini kaydetti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!