Güncelleme Tarihi:
Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin inşaat çalışmalarını sürdürdüğü Konyaaltı Sahili'nin nasıl kullanılacağına yönelik hazırlanan 'yönetim planı' meclis tarafından kabul edildi.
Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı devam meclisi, Menderes Türel'in başkanlığında gerçekleştirildi. 52 gündem maddesinin tartışıldığı mecliste Başkan Türel, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilere kadro verilmesinin ardından belediye şirketine geçecek işçiler için yeni bir şirket kurmadıklarını söyledi. İl Özel İdaresi'nde belediyeye geçen, fakat hiçbir faaliyeti bulunmayan ANSA şirketinin adını İnsan Kaynakları AŞ olarak değiştirdiklerini belirten Türel, kadroya geçecek işçilerin bu şirket üzerinden çalışacağını kaydetti. Bu şirketle KDV yükünden muaf olacaklarını dile getiren Türel, şirket karı olmayacağını söyledi.
BOĞAÇAYI'NDAKİ TAŞ OCAKLARINDAN KALAN ÜRÜNLER
Türel, Boğaçayı'nda yer alan taş ocaklarının belediyeye devrinden sonra elde kalan inşaat malzemesine yönelik gündem maddesi hakkında bilgi verdi. Boğaçayı projesi ile Antalya'nın en çevreci projesini yaptıklarını belirten Menderes Türel, çevre hassasiyetine eleştiri getirenlerin buradaki taş ocaklarının tarihe karıştığını idrak ederek, konunun hakkını teslim etmesini istedi. Türel, Antalya'nın 30 yıllık taş ocaklarının Boğaçayı'ndaki imalatını bu proje ile ortadan kaldırdıklarını söyledi. Boğaçayı'ndaki 6 firmadan ikisinin devrini aldıklarını belirten Türel, geri kalan 4 firmayı devir alacaklarını aktardı. Türel, "Buralarda geçmişte üretilen hazır malzeme var. Bu milli servettir. Bu malzemenin bertaraf edilmesi lazım. Ciddi bir malzeme var. Yasalar bize bu malzemenin kamu hizmetlerinde kullanma izni veriyor. Belediye hizmetlerinde bu malzemeler kullanılacak. Çevre felaketinden Boğaçayı'nı arındırdığımız gibi aynı zamanda belediye yatırımlarında bu elde kalan malzeme kullanılacak" dedi.
KONYAALTI
Meclis gündeminde Antalya'nın incisi Konyaaltı Sahili için de hazırlanan yönetim planı tartışmalara neden oldu. Menderes Türel, Konyaaltı Sahil projesinin devam ettiğini belirterek, projeyi sadece yapmak değil, ondan sonra da disiplinli şekilde kullanmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarını içine dahil ederek denetlemek niyetinde olduklarını söyledi. Konyaaltı'nın düzenli şekilde kullanma hassasiyetle yönetim planı hazırladıklarını belirten Türel, "Konyaaltı işletme ihalesini mart ayında yapmayı planlıyoruz. 6 metrekarelik büfeler restorana ve diskoteğe dönüşmesin diye bu planlama yapıldı. Konyaaltı'nı geleceğe taşımak için bu yönetim planını oluşturduk. Yapmaktan daha önemli olan korumaktır" dedi.
KONYAALTI BELEDİYESİ DENETİM KURULUNDA YOK
CHP grup sözcüsü Cansel Tuncer Cevikol ise Konyaaltı'nın gecikmiş bir proje olduğunu söyledi. Çevikol, "Konyaaltı Sahili projesi ile ilgili meclise hiçbir şekilde bilgi sunulmadı. Denetim kurulu oluşturuldu ama Konyaaltı Belediyesi'ni buna dahil etmemişsiniz. Ayrıca metinde temenni ifadeleri yer alıyor" dedi. Menderes Türel ise bilgi verilmediği yönündeki söylemleri kabul etmediğini belirterek, iki defa meclis üyelerini proje için çağırdıklarını kaydetti.
MECLİSİN SÜRPRİZ İZLEYİCİSİ
Meclisi izleyenler arasında bel ve sırt ağrısı olanlara iş yerinde kendi yaptığı düzenekle tedavi uyguladığı iddia edilen rot balans ustası İbrahim Tetik de yer aldı. Aynı zamanda Antalya Yeşil Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı da olan Tetik'e meclis üyelerinin, "Prof. Dr. İbrahim Tetik de meclisi izliyor" esprisi gülüşmelere neden oldu. Tetik de meclis üyelerinin bu esprisine "Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı muayeneyi açtım" karşılığını verdi.
FOTOĞRAFLI