Güncelleme Tarihi:
ANTALYA’nın Muratpaşa ilçesinde 1980’li yıllardan beri imar sorunları devam eden Kırcami bölgesinde mülk sahibi 15 bin kişiyi ilgilendiren tapu sorununun çözümüne giden yeni bir süreç başladı. Bu sürecin detaylarını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Hürriyet’e anlattı.
ŞİMDİ ÇÖZÜM ZAMANI
Büyükşehir Meclisi’nde çözüm için atılan yeni adımın süreç sonuçlanana kadar sürdürülmesini isteyen Uysal, şöyle konuştu:
“Yarın binlik planı geçireceğiz. Büyük bir ihtimalle onaylanır. Büyük planı esas alarak parselasyonumuzu da tamamlayacağız. Şehrin tam ortasında trafiği de tıkayan ve büyük bir mağduriyet yaratan bu planlamayı hayata geçirerek burayı yapılaşmaya açacağız.”
AKSLARI KATLEDİYOR
“Kırcami Uzun yıllar kronikleşen bir sorun, şehrimizin bütün akslarını yarım bırakıyor, katlediyor. Yerleşme düzenimizi sıkıntıya sokuyor ve insanları huzursuzluğa sevk ediyor. Şehrin göbeğinde ‘tarım yapmak zorundasınız’ denen bir insan topluluğu, 365 derece şehirle çevrili bir alanda bunun sağlıklı olmadığını biliyor ve bunun dışında davranmak istiyor.”
AKILLI BİNALAR YÜKSELECEK
“İnsanlar birlikte düşünüp karar vermeli. Bu kamburdan kurtulalım. Bunun bütün şartları mevcut. Önümüzdeki süreçte Kırcami bölgesini hızla yapılaştıracağız. Bunun için çaba gösteriyoruz. Medeni bir şekilde olsun istiyoruz. Bu alanda çevreye duyarlı akıllı binalar yükselsin istiyoruz. Yağmur suyu toplama havuzu olan bir projede çevreci boya, çevreci yeşil çatı uygulamaları olabilir. Mutlaka peyzaj planı olan, 12 ay yeşil kalabilen, medeni, yüksek kalitede bir kent üretmek istiyoruz orada. Antalya’mız Türkiye’mizde farklıdır. Özel bir yerimiz var. En gelişmiş modern kentlerden biriyiz. Burası da Antalya’nın çıtasının en son noktası olsun istiyoruz.”
NASIL BİR SÜREÇ İŞLEYECEK?
Muratpaşa Belediye Meclisi’nden olumlu sonuç çıktığı takdirde daha sonraki süreçten de bahseden Uysal, şöyle bilgi verdi:
“Arkadaşlarımız yeniden parselasyon çalışacak. Encümenden hızla geçirip Tapu Dairesi’ne gönderecekler. Onaylar olacak. Onlar doğal mevzuatında işleyecek. Askı süreleri, Büyükşehir’deki onaylar, itirazların tekrar görüşülmesi, daha sonra itiraz sonuçlarının Büyükşehir’de onaylanması gibi rutin süreçler gelişecek. Ama teknik olarak belediye olarak bizim yapmamız gereken parselasyonu hazırlayıp askıya çıkarıp kesinleştirdikten sonra Tapu Dairesi’ne göndermek ve inşaat ruhsatlarını verebilmemiz. Yaza kadar bu noktaya gelmeyi umuyoruz. Bu bir temenni. Söz veremiyorum. Söz verebilmemiz için her şeyin kendi irademizle ilerliyor olması lazım. Umudumuz yaza kadar ruhsat verir hale gelmek. Bol yeşil alanı, rekreasyon alanları, 12 ay yeşil planlıyoruz. Yangın, güvenlik ve birçok açıdan akıllı binalarla donanmış Türkiye’nin en modern kenti olsun istiyoruz.”