KESK laiklik mitinginden vazgeçmedi

Güncelleme Tarihi:

KESK laiklik mitinginden vazgeçmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 20:00

KESK laiklik mitinginden vazgeçmedi

Haberin Devamı

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da KESK bağlı sendikalar valiliğin 29 Mart Pazar günü yapacakları 'Laik Eğitim, Laik Yaşam' mitingini erteleme kararına uymayacaklarını ilan etti. Akşam saatlerinde tarihi Kale Kapısı'nda gerçekleyen basın açıklamasında miting ilan edildiği şekliyle saat 13.00'de Aydın Kanza Parkı'ndan başlayacağı belirtildi.

Antalya'da pazar günü Burdur, Isparta ve Konya dahil olmak KESK'in 'Laik Eğitim, Laik Yaşam' sloganıyla gerçekleştireceği bölge mitinginin Valilik kararıyla ertelenmesinin ardından akşam saatlerinde KESK'e bağlı sendikalar tarihi Kale Kapısı'nda basın açıklaması yaptı.

KESK dönem sözcüsü Mustafa Ayar, KESK'in hafta sonu 8 ilde bölgesel miting gerçekleştirme kararının bulunduğunu belirtti. 8 bölgeden biri olan Antalya'da 13 Mayıs günü Antalya'da miting saati ve güzergahı konusunda gerekli bildirimlerin yapılarak izin alındığını aktaran Ayar, “Ancak mitingin yeri ve saatini kamuoyuna açıklamamızın ardından Antalya Valiliği, emniyetin isteğiyle eylemimizi erteledi" dedi.

Valiliğin erteleme kararının “Ülkemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığından provakatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği, kamu güvenliği ve düzeni bozulabileceği" şeklinde ifade edilen bir gerekçeye dayandırıldığını belirten Ayar, kararın hukuksuz olduğunu savundu.

Konuyla ilgili görüşme yapmak için Antalya Valiliği'nden randevu talep ettiklerini ancak 'iş yoğunluğu' gerekçe gösterilerek talebin geri çevrildiğini kaydeden Ayar, Valilik kararının iptali için sabah saatlerinde Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne de erteleme kararının durdurulması için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Antalya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın hiçbir olay yaşanmadan sorunsuz bir şekilde kutlandığını dile getiren Ayar, "İstanbul'da Sümeyye Erdoğan'ın düğünün için güvenlik sağlanabiliyor. Ankara'da AKP kongresi için güvenlik sağlanabiliyor. 29 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak fetih kutlaması için güvenlik alınabiliyor ama 'laik eğitim, laik yaşam' diyenler için güvenlik alınamıyor. Antalya Valiliği biran önce bu kararından vazgeçmelidir" diye konuştu.

Ayar, valiliğin erteleme kararına rağmen mitingin daha önce ilan edildiği şekliyle Pazar günü saat 13.00'de Aydın Kanza parkından başlayacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!