Kepez'e 15 Temmuz müzesi

Güncelleme Tarihi:

Kepeze 15 Temmuz müzesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 10:55

Kepez'e 15 Temmuz müzesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, eski Dokuma Fabrikası'ndaki işçi yemekhanesi binasını, '15 Temmuz Görsel Sanatlar ve Demokrasi Müzesi' olarak düzenleyecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası yerleşkesindeki işçi yemekhanesinin '15 Temmuz Görsel Sanatlar ve Demokrasi Müzesi' olarak düzenlemek için çalışma başlattıklarını ifade etti. Alanda proje mimarlarıyla inceleme yapan Başkan Tütüncü, yemekhanenin FETÖ'den gözaltına alınanların toplanma merkezi olarak kullanıldığını söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü, müzeyi mevcut binanın mimarisini koruyarak yapacaklarını aktararak şunları söyledi: "Müze projesi fikri, 15 Temmuz Ruhu Resim Yarışması'nın ödül töreninde doğdu. Müze, Türkiye'de bir ilk olacak. Bu resim yarışmasını tekrarlayacağız. Her yarışmada elde ettiğimiz eserleri bu müzede sergileyeceğiz. Sadece resim ile de kalmayacağız Diğer güzel sanatlar alanında 15 Temmuz'u nasıl anlatacağımızla ilgili yarışmalar düzenleyeceğiz. Müzeyi 15 Temmuz 2018'de, hizmete açacağız."

DOKUMA ÇALIŞANLARINA EMEKLİ LOKALİ

Müze, 1000 metrekare alana sahip işçi yemekhanesi binasına yapılacak. 500 metrekarelik memur yemekhanesi binası ise fabrikanın eski çalışanları için emekli lokali haline getirilecek. Kepez Belediyesi, Dokuma Fabrikası Yerleşkesi'ne, Oyuncak Müzesi, Dokuma Müzesi, Klasik otomobiller Koleksiyonu Müzesi, Kent ve Dokuma Belleği Müzesi, Bilim Merkezi, Minyatür Kent Parkı projelerini de yapıyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!